2020-08-09 21:05

Festivităţi impresionante de Ziua Marinei. Ceremonii militare la Constanţa şi la Bucureşti

 |  21:01
Festivităţi impresionante de Ziua Marinei. Ceremonii militare la Constanţa şi la Bucureşti

Mii de oameni au participat la cel mai mare spectacol naval din acest an. De Ziua Marinei pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa, oamenii s-au strâns ieri înainte de ora 10:00 să asiste la manifestările marinarilor, la care a participat şi Klaus Iohannis. Şi pe Lacul Herăstrău din Capitală a avut loc o ceremonie militară de ridicare a pavilionului României la catargul din Parcul Herăstrău, iar bucureştenii au ascultat discursul „Zeului Neptun”.

Respingerea atacului aviaţiei inamice, căutarea şi atacul unui submarin inamic, localizarea acestuia cu o geamandură hidroacustică şi lansarea unei torpile de exerciţiu sunt doar câteva dintre elementele care au fost prezentate de marinarii militari în cadrul celui mai mare spectacol naval din acest an, organizat de Ziua Marinei. Preşedintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat de Garda de Onoare, apoi a fost ridicat cel mai mare drapel din Constanţa pe catargul de pe faleză, iar militarii de la bordul navelor au arborat pavilionul, geacul şi Marele Pavoaz, în acordurile Imnului Naţional.

Din Portul Tomis au răsunat cele 21 salve de tun, ca semn al salutului solemn. Iohannis s-a declarat “onorat” să fie alături de marinari la cu ocazia Zilei Marinei şi a Adormirii Maicii Domnului. “Am venit la Constanţa ştiind că particip nu la o simplă ceremonie, ci la un moment simbolic, într-un loc simbolic. Este o sărbătoare de suflet nu doar pentru marinari, ci pentru noi toţi, care împărtăşim aceste tradiţii”, a spus preşedintele.

Preşedintele a vorbit despre importanţa strategică a Mării Negre şi de parteneriatul NATO. “Sunt avantaje reale şi trebuie să avem capacitatea de a le folosi pentru a ne consolida poziţia de membru NATO, de partener strategic credibil în contextul global”.

Şeful statului a afirmat că în anul 2017 vor continua exerciţiile navale la un nivel nou de complexitate, împreună cu aliaţii.

Zeci de oameni au participat la festivităţile de Ziua Marinei din Parcul Herăstrău. La ora 10.00, a avut loc o ceremonie militară de ridicare a pavilionului României la catargul din Parcul Herăstrău, zona Debarcader, a fost lansată o ancoră de flori în memoria eroilor marinari, iar „Zeul Neptun” a ţinut chiar şi o cuvântare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-15

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz