2020-02-26 19:33

Fetele ajung la pubertate tot mai devreme

 |  16:08
Fetele ajung la pubertate tot mai devreme

O tendinţăîngrijorătoare, constatată încă din 1997, a fost confirmată de un studiupublicat la începututl lunii august. Fetele ajung la pubertate chiar maidevreme decât stabilise precedenta cercetare, susţine şeful echipei care afăcut cercetările, dr. Frank Biro de la Spitalul de Copii din Cincinnati.Fetele care se dezvoltă mai rapid vor adopta comportamente sexuale de risc, dincauza imaturităţii emoţionale, şi sunt mai expuse cancerului de sân, peparcusul vieţii. Alte ipoteze susţin că pubertatea este declanşată de substanţechimice prezente în alimentaţie.

Tendinţaglobală este de reducere a vârstei la care apare prima menstruaţie, a declaratdr. Joyce Lee, un endocrinolog pediatru de la Universitarea din Michigan. Ceamai probabilă cauză a dezvoltării accelerate ar fi obezitatea, grăsimeasintetizând hormoni estrogeni în exces. La vârsta de 7 ani, aproximativ 10% dintrefetiţele albe şi 23% din cele de culoare aveau sânii dezvoltaţi, comparativ cu5/15% în 1997.

Riscuriledeclanşării unei pubertăţi precoce sunt depresia şi debutul în viaţa sexualăfără o maturizare suficientă. Fete de 11 ani au acum un fizic de 15-16 ani,spun medicii, dar mintea a rămas corespunzătoare vârstei. Singurul sfat pe careîl pot da medicii este ca familia să încurajeze consumul de fructe şi legume,de la cele mai mici vârste, şi să stimuleze copiii să facă sport, prevenindîngrăşarea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine