2020-06-04 08:44

Filmul “Marţi, după Crăciun” a câştigat marele premiu al Festivalului de la Gijon

 |  13:13
Filmul “Marţi, după Crăciun” a câştigat marele premiu al Festivalului de la Gijon

Lungmetrajul"Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean, a fost marele câştigător laFestivalul de la Gijon (Spania) - care s-a încheiat sâmbătă -, obţinând treidintre cele mai importante premii, printre care şi cel pentru cel mai bun film,potrivit site-ului evenimentului.

Astfel,"Marţi, după Crăciun" - un lungmetraj despre un triunghi amoros,semnat de Radu Muntean - a câştigat premiile pentru cel mai bun film, cel maibun actor în rol principal (Mimi Brănescu) şi cea mai bună actriţă în rolprincipal (ex-aequo Mirela Oprișor şi Maria Popistaşu). Filmul "Marţi,după Crăciun", din distribuţia căruia mai fac parte Dragoş Bucur, AdrianVăncică, Victor Rebengiuc şi Silvia Năstase, a fost selectat la Festivalul dela Cannes din acest an, în competiţia Un Certain Regard.

Româniaa fost reprezentată la Festivalul de la Gijon de patru producţii. În afară defilmul lui Radu Muntean, în competiţia oficială de lungmetraje a mai rulat"Aurora", de Cristi Puiu, care a primit la gala de sâmbătă premiulpentru regie artistică, acordat lui Vali Ighigheanu şi Andreei Popa.Lungmetrajul "Aurora", care a avut premiera mondială în secţiunea UnCertain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, anul acesta, îl prezintă peCristi Puiu nu doar în calitate de regizor, ci şi în calitate de actor în rolprincipal.

Totodată,la Festivalul de la Gijon, o menţiune specială a fost acordată scurtmetrajuluiromânesc "Fotografia", de Victor Dragomir, un tânăr absolvent UNATC"I.L. Caragiale" Bucureşti. Scurtmetrajul "Fotografia", cuŞerban Pavlu, Victor Rebengiuc, Răzvan Oprea şi Luminiţa Gheorghiu, a fostprezentat în festivalul spaniol în premieră mondială.

Deasemenea, în secţiunea Rellumes a Festivalului de la Gijon a rulat filmul"Morgen", al lui Marian Crişan.

Ceade-a 48-a ediţie a Festivalului de Film de la Gijon - FICXixón - s-a desfăşuratîntre 19 şi 27 noiembrie.

Laediţia din 2009 a evenimentului, regizorul Bobby Păunescu a primit premiulFIPRESCI pentru filmul "Francesca".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine