2020-07-08 02:27

Forţa va fi cu noi! Telepatie experimentală folosită în jocurile video

 |  18:14
Forţa va fi cu noi! Telepatie  experimentală folosită în jocurile video

Luna trecută la târgul de jocuri video ElectronicEntertainment Expo (E3), compania americană NeuroSky a prezentat o nouătehnologie cu care pot fi măsurate undele cerebrale şi a explicat cum aceastapoate da naştere la o nouă generaţie de jocuri video.

“Putem simulă un fel de “Forţa” în cadrul jocului, poţiajunge să îndoi sau să mişti un obiect doar cu puterea minţii”, a afirmatStanley Yang, directorul NeuroSky, referindu-se la puterea telepatică presentă în filmele “Star Wars”.

În cadrul târgului, NeuroSky a prezentat un dispozitivcu un singur senzor care, de îndată ce este apăsat pe fruntea jucătorului, îidetectează undele cerebrale. Senzorul măsoară atât intensitatea concentrării,cât şi frecvenţa clipirii. Apoi, aceste semnale sunt convertite în comenzi. Deexemplu, un jurnalist prezent la E3 a reuşit să ridice o maşină virtuală şi,mai apoi, să o facă să izbucnească în flăcări, totul doar prin puterea minţii.Compania NeuroSky a fost înfiinţată cu 5 ani în urmă în Silicon Valley,California.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz