2020-02-21 18:34

Fotograful american de origine română Herman Leonard a murit VEZI FILM

 |  18:04
Fotograful american de origine română Herman Leonard a murit VEZI FILM

Fotograful american de origine română Herman Leonard,care a imortalizat numeroase staruri ale jazz-ului între anii 1940 şi 1960, amurit sâmbătă la Los Angeles, la vârsta de 87 de ani, a anunţat purtătorul decuvânt al acestuia.

Născut în 1923, înPennsylvania (estul Statelor Unite ale Americii), din părinţi români, Herman Leonard şi-a obţinut diploma de fotograf la puţin timp după celde-Al Doilea Război Mondial, după care şi-a deschis, în 1948, la New York,primul său studio de fotografie.

A început să frecventeze cluburi de jazz, cu care a încheiat acorduri învederea realizării de fotografii ale unor staruri ale genului din epocă.

Pe parcursul carierei, nume mari ale muzicii jazz au trecut prin faţaobiectivului camerei sale foto, de la Charlie Parker la Dizzy Gillespie, BillieHoliday, Duke Ellington, Miles Davis, pe care i-a imortalizat în alb şi negru.A realizat, de asemenea, numeroase coperte de discuri.

În 1956, a fost ales de actorul Marlon Brando pentru a-l acompania înExtremul Orient, după care s-a instalat la Paris, unde a continuat să lucrezecu nume ale jazz-ului, trecând şi la fotografie de modă, călătorie şi lucrândşi în publicitate.

În 1980, fotograful a părăsit Parisul pentru Ibiza,unde a trăit şapte ani şi a pregătit publicarea primei sale cărţi. Prima sa expoziţie a fost organizată laLondra, în 1988, unde locuia pe atunci.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine