2020-08-05 14:51

Gabriel Garcia Marquez a părăsit spitalul, dar starea sa rămâne fragilă

 |  08:49
Gabriel Garcia Marquez a părăsit spitalul, dar starea sa rămâne fragilă

Gabriel Garcia Marquez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, în vârstă de 87 de ani, a ieșit marți din spitalul unde a stat opt zile din cauza unei infecții pulmonare, dar starea lui rămâne “fragilă”, potrivit instituției medicale aflate în Ciudad de Mexico, citată de AFP.

“Scriitorul Gabriel Garcia Marquez a fost externat astăzi (marți). Starea sa rămâne fragilă din cauza vârstei înaintate. El își va continua convalescența la domiciliu”, a declarat presei Jaqueline Pineda, șefa serviciului de relații publice al prestigiosului Institut național de științe medicale și nutriție Salvador Zubiran din capitala Mexicului, relatează Agerpres.

Romancierul de origine columbiană, care a părăsit spitalul într-o ambulanță, a fost internat pe 31 martie din cauza deshidratării și a unei infecții pulmonare și a aparatului urinar, după cum au anunțat spitalul și familia lui.

Ultima apariție în public a lui Gabriel Garcia Marquez a avut loc pe 6 martie, când a ieșit la ușa reședinței sale din sudul capitalei mexicane, unde trăiește de peste 30 de ani, pentru a-i primi pe ziariștii care veniseră cu ocazia zile sale de naștere.

Gabriel Garcia Marquez a apărut zâmbitor, a primit cadouri și s-a lăsat fotografiat, fără să facă declarații presei.

În ultimii ani, scriitorul și-a limitat aparițiile și declarațiile din cauza stării precare de sănătate.

Ultima sa carte, “Povestea târfelor mele triste”, a apărut în 2004, tradusă un an mai târziu în limba română.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz