2020-07-03 17:51

Gălbenuşul de ou, o adevărată bombă pentru cardiaci

 |  19:04
Gălbenuşul de ou, o adevărată bombă pentru cardiaci

Trei experţi au publicatun material în periodicul Canadian Journal of Cardiology, avertizând că, pebaza ultimelor studii, gălbenuşul de ou este o adevărată bombă ascunsă pentrupersoanele care au colesterolul ridicat sau au suferit preinfarcturi.

Mai mult, autoriistudiului merg până la a afirma că banalul gălbenuş din ou este un aliment mainociv chiar decât mediatizatele produse de tip fast-food.

Cei trei cercetători susţincă gălbenuşul conţine între 215-275 miligrame de colesterol, în funcţie de mărimeaoului. În contrast, majoritatea produselor fast-food nu conţin mai mult de 150miligrame de colesterol.

Studiul, foartecontroversat în rândul oamenilor de ştiinţă canadieni, a fost autorizat de cătreDavid Spence, din partea Universităţii Western Ontario, David Jenkins, dinpartea St. Michael's Hospital din Toronto, experţi în studierea infarctuluimiocardic, alături de Jean Davignon, un reputat expert în dinamicacolesterolului.

Autorii susţin că diabeticiicare consumă câte un ou pe zi riscă să dubleze şansele apariţiei unei bolicardiovasculare, comparativ cu diabeticii care servesc la masă un singur ou pesăptămână.

"Nu există nici undubiu asupra albuşului, care rămâne, în continuare, una dintre cele maiimportante surse de proteine de calitate. Gălbenuşul, în schimb, nu ar trebuimâncat sub nici o formă de către persoanele adulte care au predispoziţiegenetică la afecţiuni cardiovasculare", mai afirmă autorii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz