2020-07-07 12:59

GENII SAU SMINTIŢI? TOP 10 OAMENI DE ŞTIINŢĂ NEBUNI

 |  17:03
GENII SAU SMINTIŢI? TOP 10 OAMENI DE ŞTIINŢĂ NEBUNI

De la oameni de ştiinţă un pic excentrici pânăla smintiţi în adevăratul sens al cuvântului, următoarele personaje, cu o inteligenţă ieşită din comun, ar spunecă sunt doar un pic diferiţi. Fiecare dintre geniile despre care vom vorbi încele ce urmează a jucat propriul rol în transformările ce au avut loc de-alungul timpului asupra lumii în care trăim.

Johann Konrad Dippel

Născut şi crescut în Castelul Frankenstein din Germania,alchimistul secolului al XVII-lea JohannDippel a devenit celebru ca inventator al substanţei Prussian Blue, primavopsea chimică sintetică. Dar poate şi mai cunoscut a fost datorită cercetărilorsale neîntrerupte în căutarea elixirului nemuririi. Zvonuri despre experimentelepe cadavre ale alchimistului au inspirat, se pare, legendarul caracter al luiMary Shelley ce poartă numele castelului mai sus menţionat.

Wernher von Braun

La vârsta de 12 ani, Wernher von Braun şi-a încărcatcamionul de jucărie cu artificii aprinse şi a pornit cu el de-a lungul unei străziaglomerate din Germania. Era un semn al evenimentelor ce aveau să vină.Creierul din spatele programului cu rachete V-2, al lui Hitler, a ajuns în SUAca prizonier de război mai apoi devenind campionul spaţiului şi explorărilorlunare. În timp ce trimitea oameni pe lună, Von Braun se delecta cu scufundăriacvatice şi filosofie.

Robert Oppenheimer

Şeful Proiectului Manhattan nu s-a ferit niciodată să îşiarate simpatia pentru sistemul socialist şi nici nu s-a cenzurat în declaraţiilepublice în care îşi arăta sentimentele contradictorii faţă de utilizarea bombeiatomice. Tocmai din aceste motive a pierdut puterea academică şi politică pecare o deţinea. În ciuda acestor controverse, Oppenheimer este adesea amintitde foştii săi studenţi drept omul poreclit “Oppie”,care a învăţat limbile olandeză şi sanscrită pentru că aşa a dorit şi care, dupătestul cu bombă atomică, a citat un text din scrierile sfinte hinduse.

Richard Feynman

Membru al echipei de genii care au dezvoltat bomba atomicăîn cadrul Proiectului Manhattan, fizicianul Richard Feynman a devenit unuldintre cei mai importanţi oameni de ştiinţă ai secolului XX. Departe de tipulprofesorului-inventator, Feynman a explorat muzică şi natură, a decodificathieroglife ce au aparţinut populaţiei maya, iar în timpul liber a colecţionatîncuietori de uşi.

Jack Parsons

Când Jack Parsons nu era ocupat cu lucrări dinlaboratorul ce se ocupa de cercetarea propulsiei prin turboreacţie, practicamagia şi se autointitula Anticristul. Acest misterios băiat rău din programulspaţial american nu avea o educaţie propriu-zisă şi totuşi a reuşit sărealizeze racheta ce a ajutat Statele Unite ale Americii în al Doilea RăzboiMondial şi în spaţiu. Parsons a murit în mod tragic, în 1952, într-o exploziedin timpul unui experiment realizat de cercetător în propria casă.

Nikola Tesla

Acesta este tipul de om pe care ţi-l poţi imaginasmulgând cu mâna goală un cablu aflat într-o priză în flăcări. Tesla, căruia ise asociază invenţia radioului fără fir şi a generatorului AC ce a dat startulepocii electrice, s-a născut în timpul unei groaznice furtuni, cu tunete şifulgere, în anul 1856. De asemenea, el este cunoscut şi ca un geniu maniac,care dormea foarte puţin şi îi plăcea să facă showuri în public. Cel mai des îşifolosea propriul corp pe post de conductor electric în demonstraţiile oferitemulţimii.

Albert Einstein

Dacă era nebun sau nu, asta nu vom şti niciodată. Însă cusiguranţă avea freza unui om de ştiinţă ţicnit. Unul dintre cei mai celebraţi şiamintiţi cercetători, Einstein a reuşit să răstoarne legile fizicii cu ajutorulteoriei relativităţii şi a adus imense contribuţii în sfera teoriei gravitaţieişi în fizica cuantică. Printre ciudăţeniile acestui om se număra obiceiulacestuia de a pleca în larg cu barca înzilele cu furtună. Întrebat de ce îşi asumă acest risc, Einstein a răspuns: „Dedragul aventurii şi provocării. . .“.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz