2020-02-21 14:38

Herman Berkovits: Am ajutat la întărirea relaţiilor româno-israeline prin facilitarea întâlnirilor liderilor români cu premierul Netanyahu

 |  21:01
Herman Berkovits: Am ajutat la întărirea relaţiilor româno-israeline prin facilitarea întâlnirilor liderilor români cu premierul Netanyahu

Roland Cătălin Pena

Guvernul României se va deplasa, în curând, în Ţara Sfântă pentru o şedinţă comună cu executivul israelian. Un rol important în relaţiile la vârf dintre România şi Israel îl are dr. Herman Berkovits, medicul personal al premierului Benjamin Netanyahu.

Cine sunteţi dumneavoastră, domnule doctor?

Mă numesc dr. Herman Berkovits sau, mai scurt, Tvica. M-am născut la Târgu Lăpuş, în Maramureş, şi după terminarea liceului am intrat la Facultatea de Medicină din Cluj. După terminarea studiilor am lucrat ca medic câţiva ani, după care, în 1975, am emigrat în statul Israel împreună cu familia. Soţia mea, Elisabeta, născută la Târgu-Mureş şi absolventă a Conservatorului din Cluj, secţia pian, este astăzi directoare ajunctă a Academiei de Muzică din Ierusalim.

Cum aţi ajuns medicul personal al premierului Netanyahu?

Odată cu stabilirea mea în Israel şi începutul practicării medicinei am reuşit, în câţiva ani, să mă afirm ca un medic cunoscut. Acest fapt a făcut ca printre pacienţii mei să se numere şi membri ai familiei prim-ministrului Netanyahu.

În decursul anilor am început să fiu solicitat de întreaga familie Netanyahu, întărindu-se între noi o încredere reciprocă, dar şi o relaţie de prietenie între familiile noastre, care durează de 20 de ani.

Soţia mea a fost profesoara de pian al fiilor familiei Netanyahu. Aşa ne-am cunoscut. Ne vizităm reciproc şi participăm la toate evenimentele familiale din viaţa noastră.

În urmă cu zece ani, împreună cu familia Netanyahu am vizitat Bucureştiul şi frumoasele locuri din zona Braşovului. Ei au fost plăcut impresionaţi atât de locurile vizitate, cât şi de cei întâlniţi. Au rămas mari admiratori ai acestei ţări.

Când aţi fost desemnat medicul premierului Israelului?

Odată cu al doilea mandat de prim-ministru al Israelului, în urmă cu cinci ani, am fost desemnat oficial ca medicul personal al domnului Netanyahu. Această numire m-a onorat în mod deosebit pentru încrederea primită şi responsabilitatea acordată. Această numire a întărit şi mai mult legătura dintre noi doi.

Care mai sunt legăturile dumneavoastră cu România?

Deşi sunt cetăţean israelian, nu mi-am uitat rădăcinile româneşti şi vizitez des România, locurile natale şi prieteni pe care îi am în ţară. La fiecare vizită la Bucureşti, frecventăm toate spectacolele de teatru, operă şi săli de concerte pe care le apreciem ca fiind de un înalt nivel artistic.

Doresc să amintesc că PRO TV INTERNAŢIONAL ne-a vizitat acasă şi a filmat un interviu cu noi pentru programul „Români de succes”.

La alegerile parlamentare din 2008, am candidat pentru un loc de deputat reprezentant al Diasporei din Africa şi Orientul Apropiat. Alegerile m-au situat pe primul loc, dar sistemul electoral românesc a făcut să nu ajung în Parlamentul de la Bucureşti!

În ce relaţii sunteţi cu liderii politici români?

Faptul că sunt atât de apropiat de prim-ministrul israelian a ajutat la întărirea legăturilor între cele două state.

De-a lungul anilor am avut ocazia să ajut la multe întâlniri ale personalităţilor politice româneşti care au vizitat Israelul, printre care domnii Adrian Năstase, Mircea Geoană, Adriean Videanu, Teodor Baconschi etc. Recent, am participat la organizarea vizitei în Israel a domnului primar general Sorin Oprescu şi a doi importanţi miniştri ai României, care au fost primiţi de domnul prim-ministru Netanyahu.

Îmi este cunoscut că întâlnirile au fost de un real succes, ceea ce mi-a adus o mare satisfacţie.

În viitorul apropiat va avea loc o întâlnire între reprezentanţi ai Guvernelor român şi israelian, eveniment în care sunt implicat personal.

Ponta la Ierusalim

Premierul Victor Ponta și soția sa, Daciana, s-au aflat la începutul lunii aprilie la Ierusalim, unde au fost oaspeţii familiei premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Victor Ponta a postat, pe Facebook, mai multe fotografii din Ierusalim cu următorul mesaj:„Două zile speciale în Ierusalim înainte de Sărbători! Și o oportunitate să beneficiem de ospitalitatea familiei Netanyahu, un cunoscător și admirator al României (așa realizez că viața de premier în țara noastră este foarte ușoară în comparație cu alții)”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-15

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

ASA! SI?!
15 Iun 2014

In afara de faptul ca medicul Herman Berkovits s-a nascut in Romania, DAR N-A RAMAS AICI sa profeseze, ori ca este atat de BUN, incat a ajuns sa fie chiar medicul personal al premierului, israelian, cui foloseste?! Ca IMAGINE, sau ce?!
SE PARE CA
15 Iun 2014

exista o preferinta APARTE pentru Romania, mai ales pentru pamanturile ei, pentru obtinerea cetateniei romane, dar si pentru femeile de-aici: Ariel Sharon, s-a (intre)TINUT cu 2 romance (2 surori), pe care le-a iubit mult, pe rand...
HARRY
16 Iun 2014

Ariel Saron a fost casatorit cu o originara din Romania,dupa ce sotia lui s-a prapadit, s-a casatorit cu sora sotieidecedate, la evrei se swpune ca faci o fapta buna daca te casatoresti cu sora sotiei/cumnata/ in cazul ca prima sotie a murit
HARRY
16 Iun 2014

Ariel Saron a fost casatorit cu o originara din Romania,dupa ce sotia lui s-a prapadit, s-a casatorit cu sora sotieidecedate, la evrei se swpune ca faci o fapta buna daca te casatoresti cu sora sotiei/cumnata/ in cazul ca prima sotie a murit
HARRY
16 Iun 2014

dr, bercovici a fost medicul celor doi copii ai mei/dr, pediatru/noi am fost f, multumiti de serviciile medicale acordate de d-lui, stiu ca d-naBercovici este si o colectionara de tablouri de valoare Harry
HARRY
16 Iun 2014

dr, bercovici a fost medicul celor doi copii ai mei/dr, pediatru/noi am fost f, multumiti de serviciile medicale acordate de d-lui, stiu ca d-naBercovici este si o colectionara de tablouri de valoare Harry
RALU IGNAT
16 Iun 2014

”Deşi sunt cetăţean israelian, nu mi-am uitat rădăcinile româneşti şi vizitez des România”... felicitări pentru realizari și pentru că nu vă rușinați cu originile dvs.
VASILE SILVIU DUMITRESCU
16 Iun 2014

Apoi, realizări în viaţă - iar aici ne referim în particular la acţiuni, fapte care să fie pentru comunitate, să nu spun chiar societate - nu trebuie neapărat să fie vizibile, notorii, anunţate şi lăudate în public. Dar uneori e bine să fie spuse.
DUMITRU RIZEA
17 Iun 2014

Felicitări autorului pt interviu. Sănătate domnului doctor și succes în activitățile de lobby în favoarea României.
POPESCU VASILE
17 Iun 2014

Un interviu foarte bun. Bravo!
SORIN SCHWARTZ
17 Iun 2014

(Inca)nu sunt prim ministru, dar avantajul meu fata de premierul israelian este ca i-am cunoscut pe Tzvica si Jiji cu mai bine de un sfert de secol inaintea lui, si de atunci s-a creat intre noi o trainica prietenie. Bunul meu prieten nu este numai o personalitate proeminenta ci si un medic de frunte, cunoscut si mult apreciat in Israel.
MARIA BARBU
18 Iun 2014

E bine ca exista si spatii pe care diplomatia romana (chiar asa contestata cum este !) are prieteni pe care poate conta. Relatiile Romaniei cu Israelul sunt si trebuie sa ramana la un nivel ridicat, iar primul ministru Ponta a inteles cat e de importanta deschiderea spre Tel-Aviv
GRIGOR LEON
22 Iun 2014

IUBESC ISRAEL . Țara aceasta mi-a oferit un loc de muncă în anul 1996 la Haifa (Bahai Garden) . Dacă Israel ar avea un conflict armat de amploare , aș fi dispus să lupt pentru această țară , deși sunt de religie ortodoxă . România nu mia oferit ce mia oferit Israel .
MAGDALENA
06 Noi 2015

Iubesc Israelul si ii iubesc pe Evreii....Am vizitat Israelul pentru prima oara in 2014.....Nu imi venea sa cred ca am ajuns acolo,a fost visul meu de o viata,ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa ajung acolo,a fost o experienta de neuitat,Israelul a fost Tara in care m-am simtit ca acasa.....au tot ce le trebuie din pacate mai putin Pacea de care au mare nevoie nu o au....sa ne rugam pentru Pacea Israelului pe care Numai Printul Pacii Yeshua/Isus poate sa le-o dea.II iubesc pe Evreii ca il iubesc pe Isus...si simt ca viata mea este Binecuvantata! Multumim Doctorului Herman Berkovits ca prin el Dumnezeu ne Binecuvinteaza tara noastra Romania intr-o relatie buna cu Tara Sfanta Israel.Am YisraEL Chai! Shalom din Romania catre Frumosul Israel!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine