2020-04-07 11:26

Iaurtul, unul dintre ‘secretele’ datorită cărora bulgarii trăiesc mai mult decât românii

 |  18:09
Iaurtul, unul dintre ‘secretele’ datorită cărora bulgarii trăiesc mai mult decât românii

Consumul de iaurt pare să fie unul dintre"secretele" longevităţii, potrivit unei analize publicate dejurnaliştii britanici, în care este remarcat faptul că bulgarii trăiesc înmedie mai mult decât românii, deşi PIB-ul ţării lor este mai mic decât cel alvecinilor de la nord.

În munţii Rodopi din Bulgaria se află cea maimare concentrare de oameni care ajung la vârsta de 100 de ani, cu menţiunea căfiecare bulgarconsumă anual, în medie, aproape 30 de kilograme de iaurt,în majoritate fabricat acasă.

Popularitatea iaurtului în era modernă esteatribuită lui Elie Metchnikoff, un om de ştiinţă ucrainean care a constatatlongevitatea sătenilor bulgari din Rodopi, descoperind şi numind ulterior unadintre principalele bacteriidin iaurtul lor -bulgaricus bacillus.Potrivit lui Metchnikoff, această bacterie ar ajuta la distrugerea"coloniilor debacili în putrefacţie din intestinul gros".

El însuşi consumator înrăit de iaurt,ucraineanul a trăit 71 de ani, departe însă de recordul unui turc pe nume ZaroAgha, despre care se spune că atunci când a murit, în 1934, ar fi avut între157 şi 164 de ani, longevitate atribuită cantităţilor mari de iaurt pe carele-a mâncat.

Altfel,succesulacestuiproduseste exemplificat prin faptul că maimulte lanţuri americane de baruri dedicate iaurtului se extind tot mai mult,inclusiv în Europa, oferind, se spune, alternativa cu mai puţine grăsimi laîngheţată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine