2020-03-30 16:28

Imagini spectaculoase ale unor creaturi marine de mare adâncime

 |  18:45
Imagini spectaculoase ale unor creaturi marine de mare adâncime

Imaginiuimitoare ale unor creaturi marine de mare adâncime au fost surprinse de cătreoameni de ştiinţă din Australia, la adâncimi subacvatice record, în MareaBarieră de Corali. Experţii de la Universitatea din Queensland au folositcamere high-tech pentru a surprinde viaţa la o adâncime de aproape 1.500 demetri adâncime, informează Daily Mail.

Biologul marin Justin Marshall, care a condus echipa, a declarat că aufost capturate imagini cu rechini preistorici cu şase branhii, specii de macrouuriaş şi roiuri de crustacee, dar, de asemenea, au fost surprinse imagini cucreaturi neidentificate încă, în zona Osprey din Marea Barieră de Corali.

Echipa decercetători a surprins creaturile marine folosind o lumină slabă, cu aparatespecial proiectate pentru a fi controlate prin telecomandă.

"Uneledintre aceste creaturi, care trăiesc la asemenea adâncimi, se hrănesc doar odată sau de două ori pe an. Multe specii au evoluat, de asemenea, pentru aproduce proria lor lumină, deoarece razele soarelui nu reuşesc să pătrundă lamai mult de 800 de metri sub suprafaţa mării. Aceste vieţuitoare produc olumină similară cu cea a licuricilor pe care o utilizează ca pe un mecanism deapărare, pentru a comunica sau a vedea", susţine biologul Justin Marshall.

Oameniide ştiinţă de la Universitatea din Queensland pregătesc în prezent o expediţieîn America de Sud, unde vor filma specii care trăiesc la adâncimea de 2.000 demetri. Una dintre creaturile pe care echipa speră să o surprindă, este o meduzăuriaşă, care are cele mai mari celule nervoase din lume.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine