2020-07-07 02:24

IMAGINILE ZILEI: Japonia a construit o mașină ZBURĂTOARE absolut surprinzătoare

 |  00:54
IMAGINILE ZILEI: Japonia a construit o mașină ZBURĂTOARE absolut surprinzătoare

Japonia e printre primele ţări care au reuşit să transforme visul unei maşini zburătoare în realitate: un vehicul proiectat de firma NEC Corporation din Tokyo a decolat şi a plutit constant timp de un minut înainte să aterizeze din nou pe pământ. Guvernul Japoniei şi-a arătat deseori interesul faţă de industria maşinilor zburătoare, anunţând că vrea să ofere servicii de curierat fără pilot până în 2023, iar din 2030 să fie folosite de oameni pe scară largă.

Maşinăria funcţionează pe baterii şi este dotată cu patru propulsoare, trei roţi, şi ceea ce pare a fi un spaţiu destul de încăpător pentru două persoane. Aeronava „electrică cu decolare şi aterizare verticale”, pe scurt EVtol, de 3,9 metri lungime, 3,7 metri lăţime şi 150 de kilograme, e proiectată pentru livrări fără pilot. Maşina a fost testată în interiorul unei cuşti acoperite cu o plasă, iar cei care au asistat au purtat cască de protecţie. În maşină nu au fost pasageri.

Japonia nu e singura ţară care a reuşit să testeze o maşină zburătoare cu succes. Dubai a anunţat recent că are planuri de a da poliţiei motociclete zburătoare. În Singapore, un start-up a prezentat maşinile lor zburătoare cu un singur loc în aprilie, iar cofondatorul Google, Larry Page, a arătat taxiurile zburătoare anul trecut în Noua Zeelandă, scrie vice.com.

Şi companiile sunt interesate de evoluţia maşinilor, de exemplu Uber Elevate, care a avut o încercare de a face „taxiuri aeriene”, conform The Guardian.

Modele complete ale acestor vehicule vor fi prezentate în 2020, iar proiectul ar trebui să se lanseze în 2030. Airbus, Boeing şi Volocopter fac parte din companiile interesate de proiect.

Japonia e foarte motivată să dezvolte tipul ăsta de transport aerian. Speră, într-un final, să lege zone izolate precum Mie, o subdiviziune a regiunii Kansai, de oraşele centrale. Japonia vrea să îşi cureţe drumurile cu ajutorul maşinilor zburătoare. Cu toate că traficul s-a mai diminuat, scăzând cu 7.3 procente din 2018, peste opt milioane de persoane continuă să facă naveta în fiecare zi.

„Japonia e o ţară cu o populaţie densă, de aia maşinile zburătoare ar fi o metodă care ar putea reduce foarte mult povara traficului rutier”, a spus Kouji Okada, liderul proiectului de la NEC, pentru Bloomberg. „Ne considerăm un furnizor de mobilitate aeriană, oferim date despre localizare şi construim infrastructura pentru maşinile zburătoare.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-27

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
27 Aug 2019

e o drona mai mare...nimic mai mult.oricum forma finala nu va fi asta deoarece e nesustenabila economic
KAKAVEAUA
27 Aug 2019

Spune expertul in de toate!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz