2020-06-05 22:52

În Bucureşti există 3 blocuri în formă de zvastică

 |  14:35
În Bucureşti există 3 blocuri în formă de zvastică

Laînceputul anilor ´70, un arhitect român aşternea pe hârtie planurile unor blocuri delocuinţe, cu 10 etaje. Ele au fost ridicate într-o zonă liniştită şi verde a Capitalei, cu multe vile. Văzute de sus,însă, cele trei construcţii, situate pe strada Aviator Popişteanu, seamănă cusimbolul celei mai negre perioade din istoria omenirii: zvastica.

"Eu stau aici de 20 de ani şin-am ştiut ce formă are blocul meu"

Arhitectul-pensionar Nicolae Ghinea, autor al mai multor lucrări de specialitate, spune că este posibil ca TeodorRill, colegul său, să nu fi premeditat acestlucru în momentul în care s-a aflat cu planşeta în faţă, ci să fi luat în calculdoar elementele de rezistenţă ale viitoarei clădiri. Într-adevăr, la cutremuruldin 1977, toate aceste blocuri-zvastică au suferit avarii minime, cu toate căla ultimul etaj balansul a fost de peste 6 metri. Clădirile făceau parte dintr-un şir care trebuia să meargă până în BdulExpoziţiei. Se pare că lucrările s-au întrerupt din cauză că ar fi trebuit demolată vila unui influent personaj, la vremea respectivă, un avocat. Arhitectul Teodor Rill era deosebit de talentat şi apreciat de toţi colegii lui. Din păcate, acesta a avut un sfârşittragic: s-a sinucis înainte de 1990, aruncându-se de pe podul Băneasa.

"Eustau aici de 20 de ani şi n-am ştiut ce formă are blocul meu. E foarteinteresant. Sinceră să fiu, nu mă deranjează acest lucru. Sunt sigură că epentru siguranţa zidurilor, a spus una dintre locatare. În momentul de faţă,blocurile-zvastică sunt reabilitate gratuit de către Primăria Sectorului 1.

600.000 de dolari pentru modificarea bazei Americane de la San Diego

În urmă cu ceva timp utilizatorii Google Maps au putut constatacu uimire că privită din satelit, amprenta clădirii bazei Americane de la SanDiego (Sudul Californiei) este în formă de zvastică. Ajuns în presă, subiectula fost imediat luat în vizor de “Grupul ÎmpotrivaAntisemitismului”, care a cerut guvernului şi armatei americane să modifice conturul construcţiei. Autorităţile aufost de acord, iar Angelic Dolan, purtătorul de cuvânt al US Navy a spus că au fost alocate peste 600.000 de dolari pentru modificarea arhitecturii bazei, considerând că un asemenea simbol nu este potrivit pentru un obiectiv militar. Acesta afost ridicat între 1967-1970, iar oficialii au explicat că nu a fost vorba despre vreo intenţie în realizarea proiectului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-02-09

Mai multe imagini:
În Bucureşti există 3 blocuri în formă de zvastică
zoom
În Bucureşti există 3 blocuri în formă de zvastică
zoom
În Bucureşti există 3 blocuri în formă de zvastică
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine