2020-05-31 21:08

În Filipine scoicile produc perle 'din aur'

 |  17:15
În Filipine scoicile produc perle 'din aur'

Apele extrem de limpezi dimprejurul insulei Palawan,aflată în Marea Filipinelor, au atras investitori în domeniul cultivăriiperlelor de zeci de ani. Există câteva companii de bijuterii care opereazăactiv în Palawan, dar numai una singură produce sclipitoarele şi rarele perleaurii.

Jewelmer este singurul producător din lume care a obţinutcu succes perle de o bogată şi naturală culoare aurie. De-a lungul zecilor deani de cercetare şi biotehnologie, Jewelmer a reuşit să perfecţioneze proceselede împerechere care duc la naşterea scoicilor Pinctada maxima capabile săcrească în interiorul lor perle aurii mari şi lucioase. Această culoare bogată şiadâncă poate fi descoperită numai în cazul perlelor Mării Sudului, produse înFilipine.

Perlele sunt cultivate prin transplantarea unui micfragment de ţesut din învelişul carapacei unei scoici în carapacea unei scoicitinere. Această altoire formează o pungă pentru perle şi precipită carbonat decalciu în acest buzunar. În timp, acest depozit creşte spre a deveni o perlă.Durează între 2 şi 5 ani pentru ca o perlă aurie să se maturizeze, iarcultivarea este un proces extrem de cronofag, după cum explică JacquesBranellec, director al Jewelmer. "Orice variaţie de temperatură precum saua stării apei poate afecta scoicile. De 38 de ani activez în cultivareaperlelor, dar învăţ mereu ceva nou", mai declară omul de afaceri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine