2020-08-07 01:10

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI 2019. Cea mai puternică rugăciune pentru eroii neamului

 |  13:21
ÎNĂLȚAREA DOMNULUI 2019. Cea mai puternică rugăciune pentru eroii neamului

De Înalțarea Domnului, în toate bisericile se fac slujbe de pomenire a eroilor, aşa cum se întâmplă de 98 de ani încoace. Vezi care este cea mai puternică rigăciune pentru mântuirea sufletelor eroilor naționali.

La 40 de zile după Paști, Biserică Ortodoxă sărbătorește praznicul Înălțării Domnului. Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din anii 1999 și 2001, a decis ca sărbătoarea Înălțării Domnului să fie consacrată ca Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească, potrivit a1.ro.

În toate Lăcașele De Cult se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credința, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Rugăciune pentru eroii neamului

“Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta cre­dință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gân­­dul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri lumi­noase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată dure­rea, întristarea și sus­­pinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei din veac.

Dăruiește-le lor și nouă Împă­răția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veș­nice și des­fătarea vieții Tale celei ne­sfâr­șite și fericite.

Că Tu ești învierea și odihna ador­­­mi­ților robilor Tăi (numele), Hris­toase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Prea­sfân­tului și Bunului și de viață făcă­to­ru­lui Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Cu sfinții odihnește, Hristoase, su­fle­tele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz