2019-09-16 11:31

INCREDIBIL: Cât au CÂȘTIGAT preoții după sfințirea caselor de Bobotează

 |  20:41
INCREDIBIL: Cât au CÂȘTIGAT preoții după sfințirea caselor de Bobotează

Așa cum e obiceiul, preoții au umblat înainte de Bobotează din casă în casă pentru a sfinți cu aghiazmă locuințele românilor. Din păcate, de mulți ani, totul s-a transformat într-o afacere pentru că orice credincios nu lasă preotul să plece fără să îi dea niște bani pentru biserică.

Totuşi, nimeni nu ştie ce se întâmplă cu sumele de bani, cu excepţia preoţilor care încasează contribuţiile. Un preot a dezvăluit, sub protecţia anonimatului, pentru jurnaliştii de la ziarulprofit.ro, că munca este una dificilă de Bobotează.

Preoţii şi dascălii trebuie să meargă, din casă în casă, prin frig, însă recompensa este pe măsură. Potrivit preotului, cu puţin noroc, slujitorii Bisericii pot strânge în 2-3 zile sume care sunt cuprinse între 2.000 şi chiar 6.000 de euro, în funcţie de parohie.

Cei mai mulţi bani vin, cum era de aşteptat, în mediul urban, acolo unde comunităţile de enoriaşi sunt mult mai mari şi cu o situaţie financiară mai bună.

"Nu fac nimic ilegal, doar respect o tradiţie, iar oamenii se bucură să mă vadă şi cred că înţeleg că nu este uşor să baţi kilometri pe la casele lor pe frig, pe zăpadă. Preoţii nu cer nimic, oamenii ne dau cât îi lasă inima. Cei cu nume de sfânt dau mai mult, alţii ne dau şi carne, cârnaţi sau sticle cu băutură. Încă nu am facut un calcul exact, dar în ziua de Sfântul Vasile şi de Bobotează cred că am strâns undeva la 3.500 de euro", a declarat preotul sub protecţia anonimatului.

Potrivit legislaţiei, aceste sume de bani sunt pirmite sub titlu de donaţie, iar venutirle astfel contabilizate nu sunt supuse impozitului pe venit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-08Parerea ta...

ANONIM
09 Ian 2019

PORCILOR TOTU E SUB ANONOMAT ADICA NISTE MINCIUNI SCORNITE DE VOI .LAORAS NU TOTI LOCUITORII PRIMESC PREOTUL CU CRUCEA IAR LA TARA SE DAU IN MEDIE PREOTULUI 5(CINCI) LEI AVETI TREABA NUMAI CU BISERICA ORTODOXA DE CE NU VA OCUPATI SI DE SECTE? UN PASTOR PENTICOSTAL SAU BAPTIST ARE SALARIU DE TREI ORI MAI MARE DECAT UN PREOT ORTODOX LA ADVENTISTII DE ZIUA A SAPTEA SE PLATESTE LUNAR ''ZECIUIALA'' DINTR-O PENSIE DE 7OO LEI 70 MERG LUNAR LA ADUNARE E PLINA POLITICA ROMANEASCA DE ASTFEL DE JIGODII DAR PREOTILOR ORTODOCSI LE ESTE INTERZIS .NU MAI STITI CE SA MAI FACETI PENTRU DISTRUGEREA SI DISCREDITAREA POPORULUI ROMAN LOVI-V-AR MANIA LUI DUMNEZEU DE VIERMI CE SUNTETI PORCUL DE BENI ARDELEAN GROF DIN BANAT MARE POCAIT IOAN DENES ;ALT POCAIT SI ALTII
ANONIM
11 Ian 2019

Sugeti poala la toti popii, voi acestia care scrieti articole din birou.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Cum s-au „lepădat” grecii de preoți De ceva timp, se vehiculează ideea că numărul funcționarilor publici din România va fi redus considerabil, începând de anul viitor. La ora actuală, sunt în jur de 1.300.000 de angajați în sectorul de stat, fie în administrația publică locală și centrală, fie în companii și atutoritati deținute de stat
15 Noi 2018 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray