2019-12-09 20:50

Inedit: Biserica Catolică, amendată pentru fraudă

 |  22:07
Inedit: Biserica Catolică, amendată pentru fraudă

Biserica Catolică din Norvegia a fost condamnată luni la plata unei amenzi de peste 110.000 de euro şi unul din responsabilii săi a fost inculpat pentru că a exagerat numărul de credincioşi în scopul de a primi mai mulţi bani de la buget, relatează AFP.

Printr-o decizie, Parchetul din Oslo cere 1 milion de coroane (peste 110.000 de euro) de la Dieceza de Oslo, care ţine registrele naţionale.Dieceza este acuzată că, între 2011 şi 2014, a recurs la cărţile de telefon în căutare de imigranţi cu nume care lasă să se creadă că sunt originari din ţări catolice şi că i-a adăugat pe lista cu membri ai Bisericii, uneori fără ştirea lor, scrie agerpres.ro.

În Norvegia, ţară cu populaţie în majoritate de religie protestantă, statul finanţează diferitele minorităţi religioase proporţional cu numărul de credincioşi.

''Umflând'' lista cu membrii săi, Dieceza a putut astfel să obţină ajutoarele publice. Responsabilul său financiar, Thuan cong Pham, a fost inculpat pentru fraudă agravată, a precizat parchetul.

Dieceza poate contesta amenda în justiţie şi decizia se va pronunţa până la 19 decembrie.

În apărarea sa, Biserica susţine că Norvegia a cunoscut începând din 2004 un important val de imigranţi catolici, îndeosebi polonezi, care practic nu au fost înregistraţi, antrenând o creştere a cheltuielilor fără să vină ajutoarele publice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray