2019-10-16 20:13

Îngrijiri medicale la domiciliu cu sprijinul autorităţilor locale

 |  20:09
Îngrijiri medicale la domiciliu cu sprijinul autorităţilor locale

SpitalulClinic Judeţean de Urgenţă Constanţa ar putea crea un serviciu de îngrijire ladomiciliu pentru bolnavii cronici, în condiţiile în care în prezent nici ounitate spitalicească din ţară nu oferă un astfel de serviciu. DirectorulSpitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Constanţa, Dan Căpăţână, a declarat,miercuri, într-o conferinţă de presă, că tendinţa la nivel mondial este de aacorda îngrijiri la domiciliu pentru anumite tipuri de bolnavi.

"Vădau un exemplu, în Germania există o asigurare semiprivată care permite celuicare se asigură să poată beneficia de îngrijiri la domiciliu. Dacă ajungi la oanumită vârstă şi suferi de o boală cronică, beneficiind de această asigurarepoţi fi îngrijit la domiciliu", a spus Dan Căpăţână.

Ela mai spus că în România nu există un astfel de serviciu deoarece Casa deAsigurări de Sănătate nu decontează aceste servicii aşa cum ar trebui. El amărturisit că intenţionează să realizeze aşa ceva la Constanţa şi are unproiect pe care speră să îl realizeze cu sprijinul Consiliului Judeţean.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray