2020-07-15 15:48

Investigație BBC: braconierii ucid 10 cimpanzei, ca să captureze un pui pe care îl vând cu 300 de euro

 |  15:34
Investigație BBC: braconierii ucid 10 cimpanzei, ca să captureze un pui pe care îl vând cu 300 de euro

O investigație complexă a BBC, care a durat un an de zile, a dus la demascarea uneia dintre rețelele de braconaj a cimpanzeilor - cele mai inteligente primate, în afara omului. Reporterii televiziunii britanice au aflat că familii bogate din Asia și Orientul Mijlociu sunt dispuse să plătească sume ce încep de la 10.000 de euro, pentru un pui de cimpanzeu, care, atunci când ajunge la maturitate (8-9 ani) este, de obicei, ucis, ori ținut doar în cușcă. În captivitate, cimpanzeii pot trăi până la 60 de ani.

Suma de 10.000 de euro este justificată de complexitatea operațiunii și rețelei prin care micuțele creaturi trebuie să ajungă din pădurile Africii ecuatoriale, la cumpărătorii finali.

Braconierii primesc 300 de euro pentru un pui, iar ca să captureze acel pui ucid, de obicei, circa 10 adulți - părinții și rudele apropiate ale puiului.

Anual, numărul primatelor mari (urangutani, gorile, cimpanzei) se împuținează cu aproximativ 3.000 de exemplare din cauza braconajului. Două treimi (2.000) sunt cimpanzei.

Întreaga populație de cimpanzei a Africii este estimată la 470.000 de exemplare, dintre care cel mult 65.000 trăiesc în junglele Africii de Vest, unde (în Coasta de Fildeș) investigația BBC a dus la descoperirea unei celebre „camere albastre” - sursă de aprovizionare a unei rețele internaționale de braconaj. Cu această ocazie, a fost salvat un pui de cimpanzeu ce urma să fie traficat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-31

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz