2019-10-15 17:16

IPOTEZĂ ŞOC: cine conduce SUA dacă TRUMP este ucis astăzi

 |  15:12
IPOTEZĂ ŞOC: cine conduce SUA dacă TRUMP este ucis astăzi

In ziua instalarii la Casa Alba a unui nou presedinte, postul de televiune CNN aduce in discutie o ipoteza socanta: cine ar conduce SUA daca Donald Trump ar fi ucis inainte de investire. Astfel, daca Trump moare inainte de a-si instala noul cabinet, in America se aplica procedura “Design Survivor”, prin care se asigura preluarea puterii in Stat de catre un om din cabinetul fostului presedinte, Barack Obama.

“Designated Survivor” (n.r. Supravietuitorul Desemnat) este o procedura instituita in Statele Unite in anii ’80, prin care se asigură o preluare a puterii statului american și menținerea unității federale în caz de dezastru. Mai precis, în cazul unui dezastru care ar duce la dispariția fizică a unui mare număr de membrii din ierarhia superioară a administrației americane (sau imposibilitatea exercitării funcției) "Supraviețuitorul desemnat" preia puterea, scrie sputniknews.ro, care citeaza CNN.

În cazul decesului lui Trump, înainte ca membrii cabinetului său să fie instalați în funcții, iar celor ai lui Obama le-a expirat mandatul, conducerea ar putea fi preluată de "Designated survivor" din anul în curs. "Designated survivor" este la rândul său un membru al ierarhiei superioare (în cazul acesta, administrația Obama) și este desemnat anual. Imediat după instalarea noii administrații, va fi schimbat și "Supraviețuitorul desemnat" cu unul din noul cabinet.

Daca există riscul unui atac în urma căreia să fie uciși mai mulți lideri ai statului, “Supraviețuitorul Desemnat” este izolat de serviciile speciale într-o locație sigură. Desigur, el poate deveni șeful statului doar dacă întreaga linie ierarhică de deasupra sa dispare în incident.

Altfel, SUA sunt conduse de primul din succesiunea ierarhică. "Supraviețuitorul desemnat" trebuie să îndeplinească anumite condiții: să fie membru al cabinetului președintelui, să aibă minim 35 de ani, să fie născuți în SUA și să fi locuit în SUA cel puțin 14 ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-20Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
20 Ian 2017

AMERICA O SA FIE CONDUSA DE MAZARE IMBRACAT IN UNIFORMA DE NAZIST SS.SI CU BASCA LUI CHE GUEVARRA............SI PRIMA DOAMNA VA FI IZAURA LUI BERCEA MONDIAL.....CARE SE VA CASATORI DE URGENTA CU MAZARE..SI VOR FI DUSI LA CASA ALBA CU CARUTA DE LA STREHAIA TRASA DE MAGARUL DIN PLESCOI CARE O FUTE PE UDREA....VIZITIU VA FI BERCEA MONDIALUL IMBRACAT IN NAPOLEON..............SI CARUTA VA AVEA SIGLE DE BMW....MERCEDES-BENZ....FERRARI....LAMBORGHINI.....LIPITE CU SUPER GLUE..............TRAILES BAHTALO STUPID PEOPLE......HA HA HA
HAZNAUA EUROPEI SI LUMI
21 Ian 2017

IAR AMGELICA ESTE FACUTA IN VITRO , FIND URMASA NATURALA A LUI VECHIL FIULER
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray