2020-01-27 14:09

Jackie Chan vine pentru prima dată la Bucureşti. Actorul va fi numit ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze

 |  11:11
Jackie Chan vine pentru prima dată la Bucureşti. Actorul va fi numit ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze

Actorul Jackie Chan va veni la Bucureşti, el urmând să fie numit ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze, pe 11 septembrie, la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc. Actorul va vizita România pentru prima dată, cu ocazia acestui eveniment.

"Casa Româno-Chineză, în calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc în România, îi oferă lui Jackie Chan titlul onorific de Ambasador al relaţiilor culturale dintre cele două ţări pentru a promova produsele culturale româneşti în China. Preocuparea organizaţiei noastre este de a prezenta oferta culturală a ţării noastre la nivel social şi instituţional în China, prin intermediul marilor personalităţi din toate domeniile vieţii social-economice din China, dar şi din România", a precizat directorul Casei Româno-Chineze Ecaterina Vanea, într-un comunciat de presă.

Jackie Chan este în prezent Ambasador al Bunăvoinţei din partea UNICEF. Prima sa acţiune în această postură a fost vizitarea Cambodgiei, în aprilie 2004, şi susţinerea copiilor cu HIV-SIDA din această ţară.

Actorul a promovat de-a lungul timpului diferite cauze şi acţiuni caritabile, el militând împotriva abuzului faţă de animale şi a susţinut eforturile de ajutorare în caz de catastrofe. De asemenea, după cutremurul din regiunea Sichuan din China, în 2008, Jackie Chan a donat echivalentul unui milion de euro în scopul ajutorării sinistraţilor.

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc în România va fi organizat de Casa Româno-Chineză şi Ministerul Culturii în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze de la Bucureşti şi Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China, în perioada 11-22 septembrie, în Bucureşti, Craiova şi Arad.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine