2019-10-14 13:59

JOS PĂLĂRIA pentru INIŢIATIVA unui sibian NEVĂZĂTOR

 |  13:41
JOS PĂLĂRIA pentru INIŢIATIVA unui sibian NEVĂZĂTOR

Andrei Hațegan, un sibian cu o gravă deficiență de vedere, va traversa pe bicicletă Transfăgărășanul, în perioada 10 - 12 iulie, în tandem cu prietenul său, Andrei Niculescu, până în localitatea Bonțida din județul Cluj, la festivalul Electric Castle, cu scopul de a atrage atenția asupra integrării persoanelor cu dizabilități în România.

Cei doi bicicliști vor pleca în 10 iulie, din Curtea de Argeș. Echipa lor, numită "Doi la pedale", va parcurge distanța dintre Curtea de Argeș și Bonțida, via Transfăgărășan, aproximativ 400 de kilometri, cu o diferență de nivel de 5.000 de metri. Cei doi pornesc la drum în calitate de eco ambasadori Electric Castle, festival muzical care va avea loc la Bonțida, în perioada 12-16 iulie, potrivit Agerpres.

"Îl cunosc pe Andrei Hațegan de mulți ani. Pasiunea pentru ciclism și protejarea mediului ne-a adus împreună. Am observat în timp dificultățile cu care persoanele cu dizabilități se confruntă la noi în țară și am profitat de ocazie să tragem acest semnal de alarmă. Mă bucur că facem echipă în această provocare și ne încurajează mobilizarea de care au dat dovadă oamenii din jur. Le mulțumim tuturor", a spus Andrei Niculescu.

Andrei Hațegan suferă de retinopatie pigmentară, o boala foarte gravă, genetică și ereditară, care duce la pierderea treptată a vederii.

Cine dorește să susțină această cauză poate face donații în contul: RO53BTRL03301205S48175XX. Detalii se pot obține de la adresele: https://doilapedale.wixsite.com/doilapedale și https://www.facebook.com/doilapedale/.

Foto: Ora de Sibiu


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray