2019-10-16 20:04

Julian Assange a semnat un contract de 1,2 milioane de euro pentru autobiografia sa

 |  11:04
Julian Assange a semnat un contract de 1,2 milioane de euro pentru autobiografia sa

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a anunţat duminicăîntr-un cotidian britanic că a semnat un contract de peste un milion de liresterline (1,2 milioane de euro) pentru autobiografia sa.

Într-un interviu publicat de Sunday Times, JulianAssange a explicat că această sumă îl va ajuta să se apere împotrivaacuzaţiilor de agresiuni sexuale care îi sunt aduse de două femei în Suedia.

"Nu vrea să scriu această carte dar trebuie să ofac", afirmă el. "Am plătit 200.000 de lire sterline cheltuielijudiciare şi trebuie să mă apăr şi să păstrez WikiLeaks pe linia deplutire", adaugă el.

Australianul a precizat că va primi 800.000 de dolari (600.000 de euro) dela Alfred A. Knopf, editorul său american, şi 325.000 de lire sterline (380.000de euro) de la Canongate. De altfel, alte contracte ar urma să îi aducă 1,1milioane de lire sterline.

Australianul, care beneficiază în prezent de un regim de eliberarecondiţionată în Marea Britanie, este ameninţat de extrădarea în Suedia pentruacuzaţii de agresiune sexuală. La rândul său, Washingtonul intenţionează să îladucă în faţa justiţiei pentru spionaj după difuzarea pe WikiLeaks a mii denote diplomatice americane.

Arestat la 7 decembrie la Londra, în virtutea unui mandat de arestareeuropean, emis de autorităţile suedeze, Julian Assange a petrecut nouă zile înînchisoare. Audierea lui pentru o eventuală extrădare în Suedia va începe la 7februarie. Dar aceasta ar putea dura mai multe luni, din cauza numeroaselorapeluri posibile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray