2020-08-11 15:58

La doi paşi de Bucureşti există Boldu-Creţeasca, pădurea în care femeile avortau spontan

 |  19:36
La doi paşi de Bucureşti există Boldu-Creţeasca, pădurea în care  femeile avortau spontan

Spre omargine de Bucureşti, către localitatea Ştefăneşti, se află pădureaBoldu-Creţeasca, o rămăşiţă al vestitului Codru al Vlăsiei. În mijlocul ei, peo suprafaţă de doar câteva zeci de metri pătraţi, se întinde aşa-numita baltă aVrăjitoarelor, un loc cu o istorie ciudată. Bătrânii de prin partea loculuipovestesc că, pe vremea lui Ceauşescu, femeile însărcinate, care doreau săscape “fără probleme” de copii, petreceau mai multe ore în zonă. Cevainexplicabil le făcea să avorteze la scurt timp. Ce se petrecea acolo, nimeninu ştie exact...

„Străine,n-ai ce căuta aici!”

Cum ajungisă calci prin acele locuri te cuprinde o stare de nelinişte şi o senzaţie derău. Drumul care spintecă pădurea este plin de gropi, ca şi cum zilele trecutes-ar fi sfârşit războiul. Urlă vântul. Totul e pustiu. Din când în când, maicad croncânind a moarte ciorile, mari cât curcanii. Te privesc într-o dungă cumărgelele negre ale ochilor, parcă avertizând: „Străine, n-ai ce căuta aici!”.Balta e un loc straniu, ocolit şi azi de oamenii cumsecade. Din ea a rămas unfel de mlaştină.

Aici sestrâng doar vrăjitoarele, noaptea, fac farmece şi invocă spiritele smârcului.Animalele sălbatice refuză să se adape din baltă. Când simt că se apropie deacest loc malefic, caii nechează şi se retrag speriaţi înapoi. Oamenii mai spuncă oile şi caprele rămân sterpe dacă sunt lăsate să pască iarba de lângă baltă.Nici găinile nu scapă aşa uşor. Moş Toma povesteşte că le-a uitat într-o zi peafară, iar ele s-au îndepărtat mult de casă. Când le-a strigat, seara, n-auvenit, aşa că omul s-a apucat să le caute. Le-a găsit tocmai la baltă. Le-a mânat acasă dar, de atunci, n-au mai făcutnici un ou.

„Acolo nu-ilucru curat, maică!”

Am aflat dela bătrâna Mărioara Nedelcu, care locuieşte în apropiere, că, în trecut,femeile stăteau cu picioarele goale în apa bălţii până li se făcea rău. Asta seîntâmpla fie vară, fie iarnă. Aşa avortau, iar unele, mai puţin rezistente,chiar mureau de la complicaţii. „Acolo nu-i lucru curat, maică!, spune bătrâna.Ştiu că se duceau la baltă, ca la doctor. Stăteau cu picioarele şi cu fundul înea şi pe urmă se întorceau acasă şi-şi vedeau de treburi prin gospodărie.Auzeam apoi că mureau sau că le-a luat salvarea, că zac la spital şi că auavortat...” Locuitorii din Ştefăneşti şi Voluntari îşi amintesc că, la unmoment dat, aceste fapte au intrat în vizorul Securităţii, care a început să supraveghezeatent balta. Pădurea devenise un fel de obiectiv strategic, iar soldaţiiprimiseră ordine să alunge femeile ce se apropiau de aceste locuri. Se pare căde aceste practici nu era străină nici prima doamnă a ţării, care primeainformări regulate despre ceea ce se petrece în Pădurea Creţeasca.

Dupăcutremurul din 1977, mai multe camioane cu moloz provenit de la dărâmături aufost descărcate în “balta vrăjitoarelor”, însă totul a fost înghiţit de apă,care nu putea fi asanată cu nici un chip.

Supărarealui Dracula

Locul are oreputaţie sinistră. În urmă cu aproape şase veacuri, în pădurea Boldu-Creţeascaa fost decapitat Vlad Ţepeş, al cărui trup se crede că ar fi înmormântat peinsula Snagov. După 1989, în apropiere de Balta Vrăjitoarelor a funcţionat Bazade echitaţie şi cascadorie Dracula condusă de regretatul Ştefan Brandes-Lăţea.Iată ce s-a întâmplat în vara anului 1995, la începutul lunii iulie. Câţivamembri ai clubului Dracula făceau repetiţii pentru o filmare. În curte era unmanechin care îl reprezenta pe Vlad Ţepeş. Lavinia, una dintre cascadori, seamuza încercând să-i pună un coif pe cap, dar nu reuşea. La un moment dat, dinsenin, pe o suprafaţă de câţiva metri pătraţi, a început să… ningă abundent cufulgi mari, ca în toiul iernii. Un operator a filmat întreaga scenă. Toatălumea s-a speriat. Cum a fost posibil? Mulţi dintre cei prezenţi au fostconvinşi că e vorba despre un fenomen “poltergeist” şi că spiritual lui VladDracul s-a manifestat în acest fel pentru a-şi arăta nemulţumirea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-28

Mai multe imagini:
La doi paşi de Bucureşti există Boldu-Creţeasca, pădurea în care  femeile avortau spontan
zoom
La doi paşi de Bucureşti există Boldu-Creţeasca, pădurea în care  femeile avortau spontan
zoom
Parerea ta...

ALIN
17 Oct 2013

Seamana cu lacul Icas. Totusi unde e Balta Vrajitoarelor ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz