2019-07-22 23:35

„Lecturile Regatul Cuvintelor” - un nou proiect literar pentru copii

 |  21:23
„Lecturile Regatul Cuvintelor” - un nou proiect literar pentru copii

Luni, 16 aprilie, la Biblioteca Națională a României va avea loc lansarea proiectului ”Lecturile Regatul Cuvintelor” și a revistei pentru copii cu același nume.

Proiectul, lansat de Editura Zorio, va avea durata de 12 luni și își propune dezvoltarea abilităților de lectură în rândul  copiilor de 7-14 ani, prin încurajarea şi stimularea interesului elevilor pentru lectură. Prima activitate din cadrul acestui proiect, organizată luni, va oferi posibilitatea publicului de a se întâlni cu iniţiatorul proiectului, scriitorul Petre Crăciun, și cu invitații săi prezenți în sumarul primului număr al revistei ”Regatul Cuvintelor”: Mihai Șora, Alex Ștefănescu, Ana Blandiana, Alexandru Mironov, Horia Gârbea, Carmen Tiderle, Simona Preda, Adriana Ene, Dan Lungu, Sînziana Popescu, Stelian Țurlea, Laura Frunză, mulți scriitori ai Filialei Literatură copii și tineret a Uniunii Scriitorilor, dar și mulţi copii cu preocupări literare.

”Sutele de întâlniri pe care le-am avut cu copiii din România, din Republica Moldova sau din diaspora, în calitatea mea de scriitor de literatură pentru copii, mi-au arătat câtă nevoie este de o revistă cu acest profil pentru copii. „Regatul Cuvintelor” adună într-un proiect unic personalități de primă linie ale culturii române, care ne oferă creațiile lor pentru copii sau ne vorbesc despre copilărie. Revista valorifică experiența mea de director al portalului „Literatură copii” (www.literaturacopii.ro), proiect care îmi este foarte drag și care ne va însoți și de aici înainte pe acest drum. Portalul m-a ajutat să cunosc oameni minunați, care scriu pentru copii. Și să cunosc copii de excepție, pentru care am creat rubrica „Micul scriitor”, a declarat scriitorul Petre Crăciun, cel care este și președintele juriului național al Concursului de creație literară ”Tinere condeie”, organizat de Ministerul Educației din încă din anul 1967.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray