2019-10-22 09:26

Leonardo Del Vecchio, de la ORFELINAT în topul MILIARDARILOR

 |  09:58
Leonardo Del Vecchio, de la ORFELINAT în topul MILIARDARILOR

A copilarit la orfelinat, iar acum detine o avere de peste 20 de miliarde de euro. Italianul Leonardo Del Vecchio are o poveste de viata impresionanta, care demonstreaza ca nu tot ce incepe prost se va sfarsi prost, iar soarta iti poate surade chiar atunci cand te astepti mai putin.

Istoria lui Del Vecchio este fabuloasă, având în vedere că s-a născut în 1935, în sărăcie, iar mama lui, după moartea tatălui, l-a trimis într-un orfelinat. Acum este cel mai bogat om din Italia, cu o avere estimată la 20 de miliarde de euro. Miliardarul din spatele lanţului de ochelari Luxottica, producătorul ochelarilor de soare Ray-Ban, a facut afacerea vieţii lui la 81 de ani, prin achiziţia de către grupul Essilor, producătorul francez de lentile pentru ochelari, într-o tranzacţie de 50 de miliarde de euro, care va crea o companie cu vânzări anuale de 15 miliarde de euro.

Tânărul Del Vecchio a pornit ca ucenic şi producător de vopsea în Milano. În 1961 el a fondat Luxottica, ca un producător la comandă cu sediul în Agordo, Italia.

Spre finalul anilor ’80, a urmat o perioadă de expansiune. În 1988, compania a obţinut primul contract de licenţiere pentru Giorgio Armani, iar doi ani mai târziu s-a listat la Bursa din New York. Del Vecchio a reuşit să inginerească cu succes listarea pe bursă, deşi nu vorbea deloc engleză la vremea aceea, scrie zf.ro.

Până în 2000, se listase şi la Milano, mişcare urmată de achiziţai surpriză a unuia dintre cele mai faimoase branduri de ochelari din portofoliul companiei, Ray-Ban, precum şi a Sunglass-Hut, ceea ce a făcut din Luxottica lider mondial pe piaţa ochelarilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray