2020-07-15 15:47

Lumina pentru Andreea. Haideţi să-i salvăm viaţa fetiţei cu zulufii aurii!

 |  16:38
Lumina pentru Andreea. Haideţi să-i salvăm viaţa fetiţei cu zulufii aurii!

Andreea Sorina Stafie are şapte ani. Şi este frumoasă. Ca mulţi alţi copii de şapte ani, aţi putea spune. Şi are părul blond şi ochii ca două bucăţi de cărbune. Frumoasă combinaţie a făcut natura, nu-i aşa? Da, este o fetiţă de şapte ani absolut superbă, cu un zâmbet molipsitor. Doar că, în luna august nu se va bucura de vară, pe o plajă, undeva la malul mării, ci va împlini 3 ani de când a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică. Exact, vi s-a făcut pielea de găină! Evident că este un coşmar să treci prin cure îngrozitoare de citostatice, prin tratamente înfiorătoare ca să-ţi fragilizeze în aşa fel organismul tău de copil mic, construit să se joace cu păpuşile, nu să se plimbe pe holurile spitalului “Marie Curie” din Bucureşti, în Secţia de Oncologie Pediatrică.

Andreea cea cu zulufi aurii a fost internată în 2013 în spitalul “Marie Curie”, într-o secţie care nu ar trebui să existe pe Pământ şi al cărei nume este suma a două cuvinte aflate la poluri diametral opuse: “Oncologie” – greu, dur, trist, dureros, cancer, moarte, lacrimi şi “Pediatrică” – zâmbet, copil, inocenţă, joacă, fericire, lipsa de griji şi poftă de viaţă. Împreună, aceste două cuvinte dau o combinaţie care îţi împăienjeneşte ochii de lacrimi, îţi face pielea de găină şi te face să închizi ochii. Să pui mâna la gură ca să-ţi stăpâneşti oful şi să întorci privirea, aşa încât să te ascunzi din faţa acestei situaţii extrem de dure pe care o trăiesc, pe nedrept, atât de mulţi copii.

 

Curajoasă şi animată de dorinţa de a se întoarce la joacă, Andreea a trecut cu bine peste toate tratamentele, însă dupa ultima cura cu citostatice a făcut un arest cardiac, astat şase săptămâni în comă, lucruri ce i-au provocat complicații neurologice severe. De atunci copilul deştept, amuzant şi plin de viaţa s-a transformat într-o legumă. Când s-a trezit din comă nu mai ştia să vorbească, să meargă şi era oarbă. Au urmat sute de crize de epilepsie şi nopţi nedormite.

 

“În toamna anului 2015, Fight for Life Charity, a organizat campania „Viaţa pentru Andreea” şi a reuşit să o trimită pe Andreea în Italia, la Spitalul Meyer din Florenţa, unde a fost consultată de profesorul neurochirurg Lorenzo Genitori şi de unii dintre cei mai buni profesori neurologi din Europa. Deşi medicii din România le-au spus de multe ori părinţilor că Andreea este condamnată să fie oarbă toată viaţa, că are creierul afectat în proporţie de 50%, în Italia medicii i-au dat un diagnostic îmbucurător: are şanse de peste 80% să devină un copil normal şi să-i revină chiar şi vederea. I-au schimbat Andreei total tratamentul împotriva crizelor epileptice şi iau recomandat kinetoterapie şi masaje zilnic, şapte zile din şapte. Cum Andreea locuieşte la 60 de kilometri de cea mai apropiată clinica de kinetoterapie, naveta la Constantă a devenit un calvar pentru ea. Toată noaptea sta trează şi ziua doarme. Urlă dimineaţa când trebuie să plece spre Constantă. Motiv pentru care face doar o şedinţă sau două pe săptămână.

Un alt motiv, şi poate cel mai important, este lipsa banilor, întrucât părinţii nu-şi permit să plătească tratamentele, şedinţele de kinetoterapie şi transportul, care, cumulate, depăşesc 1.000 de euro pe lună. Cu toate acestea, rezultatele au început să apară: Andreea merge singură, face extrem de rar crize de epilepsie, iar zilele trecute a strigat-o pe mama ei „Ama”.  Medicii neurologi şi kinetoterapeuţi insista ca Andreea trebuie obligatoriu să vină zilnic la tratament şi să evite pe cât se poate naveta, care este extrem de obositoare pentru ea”, ne-a povestit Otilia Caloian, vicepreşedinte Figh For Life Charity.

 

Fişa medicală a Andreei

 

 

I. Diagnostic: Epilepsie şi orbire temporară

 

II. Recomandări medicale:

 

- tratamente şi exerciţii kinetoterapeutice zilnice, 7 zile din 7, cel puţin trei ore

pe zi.

- Medicamentaţie adecvată, conform recomandărilor profesorilor

neurochirurgi şi neurologi

- Dieta adecvată

- Evitarea în totalitate a navetei de la Adamclisi la Constantă (Aprox. 100 km

dus-întors)

- Odihnă

 

III. Suma necesară: 12.000 de euro, suma ce va acoperi cheltuielile de cazare,

tratament kinetoterapeutic şi neurologic, precum şi hrana adecvată a fetiţei timp

de 12 luni.

 

IV. Conturile unde se pot efecta donaţiile:

 

Cont in Lei: RO 43 RNCB 0670 1500 9479 0001, deschis la BCR

Cont în LEI: RO60 PIRB 4240 7611 3000 1000 , deschis la Piraeus Bank

Cont în LEI: RO 14 INGB 0000 9999 0434 7811, deschis la ING Bank

Cont în EURO: RO 04 INGB 0000 9999 0448 8447, deschis la ING Bank

Cont în USD: RO 74 INGB 0000 9999 0448 8448, deschis la ING Bank

Cod SWIFT: INGBROBU

 

Titular cont: Asociaţia Fight for Life Charity

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-24

Mai multe imagini:
Lumina pentru Andreea. Haideţi să-i salvăm viaţa fetiţei cu zulufii aurii!
zoom
Lumina pentru Andreea. Haideţi să-i salvăm viaţa fetiţei cu zulufii aurii!
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz