2020-04-08 09:04

Mariana Nicolesco, despre evenimentele muzicale la Festivalul şi Concursul Darclée

 |  14:11
Mariana Nicolesco, despre evenimentele muzicale la Festivalul şi Concursul Darclée

„Numele Haricleei Darclée, prima soprană a lumii timpde trei decenii - declară MarianaNicolesco, iniţiatoarea şi sufletul Festivalului şi Concursului Internaţionalde Canto ce poartă numele ilustrei predecesoare - e un simbol naţional de primrang care motivează şi inspiră marea sărbătoare a muzicii pe care i-o dedicăm“.

La ediţia jubiliară 2010 a acestor manifestări s-au înscrisun număr-record de 187 de concurenţi din 27 de ţări şi cinci continente. Ceicare vor intra în etapa finală vor putea fi aplaudaţi de public pe 3 şi 4august, ca şi participanţii la GalaLaureaţilor din 8 august, acompaniaţi de Orchestra FestivaluluiDarclée dirijată de Marco Balderi. Manifestările încep pe 27 iulie cu Deschiderea Festivă şi Concertul Inaugural cuprinzând un Recital al mezzosopranei CarmenTopciu laureata Premiului I 2007.Pe data de 6 august are loc reprezentaţia cu Don Pasquale de Donizetti, iar pe 7 august marea Celebrare Darclée de pe EsplanadaDunării, cu pagini din capodoperele interpretate cândva de legendara artistă cuparticiparea laureaţilor Concursului Darclée.

Alte importante evenimente au loc pe 31 iulie, cândStephan Poen, medic foniatru şi dr. în muzicologie, va susţine conferinţa Draclée în istoria muzicii de operă,acompaniată de videoproiecţii cu ariidin repertoriul Haricleei Darclée interpretate de Mariana Nicolesco, iarautorul olandez René Seghers va prezenta în premieră mondială volumul său Hariclea Darclée: Vissi d ’arte, Vissi d’amore, în curs depublicare. Pe 1 august vor fi celebraţi Schumann şi Chopin la 200 de ani de lanaştere şi Darclée la 150. Participă renumita formaţie camerală germană Münchner Klaviertrio compusă dinDonald Sulzer, Michael Arlt şi Gerhard Zank. Marele pianist Matei Varga interpretează cu aceastăocazie integrala celor 24 de Preludii op. 28 de Chopin, o performanţădeosebită.

În fine, pentru a onora aceste evenimente, Banca Naţională a Românieiemite o Monedă Darclée ceva fi prezentată pentru prima oară în cadrul marelui Festival şi ConcursInternaţional de Canto de la Brăila.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine