2019-10-14 21:02

Măsuri IMPORTANTE luate de Facebook pentru PROTEJAREA utilizatorilor

 |  23:14
Măsuri IMPORTANTE luate de Facebook pentru PROTEJAREA utilizatorilor

Facebook anunță măsurile luate pentru asigurarea confidențialității datelor utilizatorilor săi, ca parte a Regulamentului UE privind protecția generală a datelor (GDPR), inclusiv actualizări ale termenilor și politicilor sale privind datele. Iată ce trebuie să facă utilizatorii.

Utilizatorii Facebook din întreaga lume vor fi rugați să revizuiască informațiile importante despre modul în care platforma utilizează datele și face alegeri privind confidențialitatea lor, arată compania.

Cetățenii țărilor membre UE vor fi primii cărora Facebook le va solicita revizuirea datelor făcute publice pe rețeaua socială, începând cu această săptămână.

“Imediat ce a fost finalizat regulamentul GDPR, am realizat că este o oportunitate de a investi mai mult în protejarea datelor private. Dorim nu doar să respectăm legea, ci și să depășim obligațiile noastre de a construi noi experiențe îmbunătățite de confidențialitate pentru toți cei de pe Facebook. Am reunit sute de angajați din departamente de inginerie, juridice, politici, proiectare și cercetare. De asemenea, am solicitat contribuții de la persoane din afara Facebook, cu perspective diferite privind confidențialitatea, inclusiv persoane care folosesc serviciile noastre, autorități de reglementare și oficiali guvernamentali, experți în materie de protecția datelor și designeri” - Erin Egan, VP și Chief Privacy Officer, Policy și Ashlie Beringer, VP și Consilier Adjunct General

Opțiunile pe care utilizatorii rețelei vor fi rugați să  le reconfirme au în vedere:

Reclamele bazate pe date de la parteneri. Reclamele de pe Facebook sunt mai relevante atunci când sunt folosite date de la parteneri, cum ar fi site-uri web și aplicații care utilizează instrumente precum butonul “Like”. Utilizatorii vor fi rugați să revizuiască informațiile despre acest tip de publicitate și să aleagă dacă doresc sau nu ca platforma să folosească date de la parteneri în vederea afișării anunțurilor publicitare.  Informația de pe profilul utilizatorului. Facebook le va solicita utilizatorilor să confirme dacă doresc în continuare să facă publice informațiile politice, religioase și despre relații publicate pe profilul lor și dacă sunt de acord cu folosirea acestora. Includerea acestor informații în profil este opțională și va fi mai ușor de șters dacă utilizatorii nu mai doresc să o facă publică. Aprobarea tehnologiei de recunoaștere facială. Funcțiile de recunoaștere facială sunt menite să îi ajute pe utilizatori să își protejeze confidențialitatea datelor și să își îmbunătățească experiențele, cum ar fi detectarea momentului în care alte persoane încearcă să le utilizeze imaginea ca poză de profil și posibilitatea de a li se sugera prieteni pe care ar putea dori să îi eticheteze în fotografii sau videoclipuri. În cadrul acestei actualizări, utilizatorilor din UE și Canada li se va oferi posibilitatea de a activa această opțiune. Folosirea ei este în întregime opțională pentru orice utilizator Facebook.

Reațeaua socială a pregătit o actualizare a politicii sale de termeni și confidențialitate, care include mai multe detalii, ca răspuns la întrebările legate de funcționarea serviciilor sale - a mai transmis Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray