2019-10-14 14:43

Mesajul de Crăciun adresat ROMÂNILOR de Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta

 |  13:51
Mesajul de Crăciun adresat ROMÂNILOR de Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a ţinut să transmită duminică tuturor românilor un mesaj de Crăciun, sărbătoare pe Casa Regală îl va petrece fără Regele Mihai, trecut de curând în nefiinţă.

"Acesta este primul nostru Crăciun fără Regele Mihai dar, anul acesta, sărbătorind naşterea Mântuitorului, noi omagiem totodată viaţa şi împlinirile celui de-al patrulea monarh al Statului român modern. Istoria va da, inevitabil, verdictul său privitor la domnia Regelui Mihai. Dar atmosfera extraordinară de la funeraliile Regelui, felul în care întreaga naţiune s-a unit în durere la trecerea sa în lumea drepţilor, este semnul că timpul prezent şi-a dat deja verdictul privitor la domnia Regelui Mihai cel Statornic şi Drept", transmite Custodele Coroanei.

Majestatea Sa a vorbit şi despre funeraliile Regelui Mihai. "Nu vom uita niciodată gesturile simple de devotament ale milioanelor de români cărora li s-a îndoliat sufletul la dispariţia Regelui, nu vom uita oamenii care s-au aliniat la marginea şoselelor şi căii ferate, pe ultimul Lui drum, unii ţinând în mână o singură floare, alţii un mic drapel naţional sau Biblia familiei lor, clasele de şcolari care au ieşit de-a lungul drumului convoiului funerar în frunte cu profesorii lor, elevii de la Sfântul Sava, şcoala tatălui meu, care au venit la Sala Tronului să fie alături de Rege o clipă. Nu voi uita vreodată nici răspunsul unificator al Preafericitul Patriarh Daniel şi al întregii noastre Biserici, nici cel al Preşedintelui, Parlamentului, Guvernului şi al întregii noastre clase politice, împreună cu cel al înalţilor reprezentanţi aleşi de peste Prut, atunci când tatăl meu s-a ridicat la Ceruri. Ştiu că nimic nu ar fi dat Regelui Mihai mai multă satisfacţie decât aşezarea împreună a întregii noastre naţiuni. Şi vă asigur că toţi şefii de Stat care au venit la Bucureşti pentru a fi aproape de Rege pe ultimul său drum şi-au dat imediat seama că se află în faţa unei naţiuni unită în suferinţă, unită în mândria propriilor izbânzi şi hotărâtă asupra viitorului ei", se mai arată în mesaj.

Custodele Coroanei precizează că Familia Regală va continua "să susţină şi să consolideze interesele ţării", menţionând că "în lunile următoare, în consonanţă cu autorităţile Statului", va face cunoscută "o sumă de paşi pentru a continua munca" Regelui Mihai.

"Aş vrea să închei mesajul de Crăciun cu o frază a bunicului meu, Regele Carol al II-lea, rostită în ziua în care Principele Moştenitor Mihai devenea ofiţer al Armatei României, acum exact 80 de ani: <> a spus Regele Carol al II-lea tânărului sublocotenent Mihai, <>", transmite Custodele Coroanei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-24Parerea ta...

ANONIM
24 Dec 2017

CUCOANA stai linistită in poalele cabotinului tau....si nu ne mai plictisiți.....ați supt prea mult de la poporul român...AJUNGE
ANONIM
25 Dec 2017

INCA O HAITA DE HIENE PE CAPUL SARACIEI NOASTRE
NEGRO
25 Dec 2017

Doamna, va multumim! Stiu ca parintele dumneavoastra nu s-a obosit sa va oblige sa invatati limba romana decat dupa ce s-au ivit posiblitatile recuperarii unor privilegii ale Coroanei Romaniei. Va felicitam. Nu-l invinuim pe ex-regele Mihai ca a semnat in 1989 manifestul otravit pentru independenta Transilvaniei. A fost una din limitele gandirii domniei sale. Va cerem imperativ sa nu va mai amestecati in treburile politicii Romaniei ca stat neolatin european. Aici nu mai incap negocierile dumneavoastra familiale interesate cu criptocomunstii PSD-ADE-UDMR. Va cerem decenta si bruma de patriotism romanesc si european, atat cat mai exista in familia dumneavoastra, pentru aceasta. Un salut binevoitor...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray