2020-07-06 20:48

MOARTEA Zinei Dumitrescu i-a șocat pe copiii ei din LUMEA MODEI: Zina ne-a iubit pe toţi! Ai fost un înger pentru noi!

 |  11:37
MOARTEA Zinei Dumitrescu i-a șocat pe copiii ei din LUMEA MODEI: Zina ne-a iubit pe toţi! Ai fost un înger pentru noi!

Moartea Zinei Dumitrescu a venit ca un soc pentru oamenii care o iubeau, designeri şi realizatori de televiziune arătându-se marcaţi de veste: „Zina ne-a iubit pe toţi”, a scris pe Facebook Rita Mureşan, care s-a considerat mereu un „copil” al Zinei Dumitrescu în calitate de designer.

”A încetat din viaţă «mama modei româneşti»! Drum lin către stele, frumoasă doamnă Zina Dumitrescu! Dumnezeu să te odihnească în pace! Mulţumim pentru tot ce ai făcut în acest domeniu, iar eu mulţumesc cu recunoştinţă pentru sprijinul dat la începutul carierei mele de designer! Mereu cu un sfat, cu o vorbă bună, sau cu o mustrare dacă era cazul, mama Zina ne-a iubit pe toţi! Condoleanţe familiei! Condoleanţe şi familiei modei româneşti, din care am avut onoarea să fac parte în acelaşi timp cu speciala, efervescenta, frumoasa doamnă Zina Dumitrescu!”, a anunţat Rita Mureşan, care s-a considerat mereu un ”copil” al Zinei Dumitrescu în calitate de designer.

La rândul său, designerul Dorin Negrău a notat: ”Ai fost un înger pentru mulţi dintre noi şi aşa vei rămâne «mama ZINA» . Dumnezeu să te odihnească în pace!”

Dana Savuica, unul dintre modelele de top ale Romaniei si manechinul preferat al Zinei Dumitrescu este rapusa de durere. Dana a scris un mesaj emotionant pe Facebook:

"Zina Dumitrescu,

Va multumim ca ne-ati calauzit pasii, ca ne-ati iubit pe toti si ne-ati impins de la spate, motivandu-ne sa credem in noi, sa ne depasim limitele, sa pasim cu curaj in viata, sa facem lucruri speciale, sa fim unici, sa gandim altfel, sa tindem spre perfectiune in tot ceea ce facem in viata.

Pentru noi ati fost o inspiratie constanta, un pilon puternic pe care ne mai sprijineam atunci cand ne era greu, ne-ati fost mama, sora si prietena. Un adevarat mentor in moda romaneasca, ati fost mereu cu un pas inaintea timpurilor.

Suntem niste norocosi ca v-am avut prezenta in viata noastra!

Mama Zina, va iubim ❤

Dumnezeu sa va odihneasca!”

”De astăzi, acest om este o amintire. Pentru multă lume - e un simplu creator de modă, care a facut rochii şi a clădit cariere. Pentru mine a fost, mulţi ani, un membru al familiei. Rubrica sa de la «Ceaiul de la ora 5», onorată săptămână de saptămână, timp de 8 ani, fără nicio pauză, ne-a oferit prilejul de a cunoaşte un munte de talent, un vulcan de energie, un suflet cât o planetă. Zina Dumitrescu a plecat să-i îmbrace pe îngeri, după ce ani de zile, din lumina reflectoarelor, a ajuns în cea a singurătăţii”, a scris realizatoarea de televiziune Marina Almăşan.

Zina Dumitrescu a murit joi, la azilul de bătrâni din Ghermăneşti, unde era internată de mai mulţi ani. Creatoarea de modă nu a mai putut fi salvată după ce a intrat în stop cardiorespirator

Pe numele real Zenobia Bogoş, Zina Dumitrescu s-a născut pe 16 iunie 1936, în Ismail, pe atunci Regatul României, în prezent Republica Moldova, potrivit Mediafax.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, familia celei care era supranumită de manechine şi colegii de showbiz "mama modei din România", s-a mutat la Piteşti.

A absolvit cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin, iar, la vârsta de 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus din Bucureşti.

A contribuit la lansarea carierei mai multor modele devenite celebre, precum Eugenia Ştefan (Janine), Romaniţa Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet, Cătălin Botezatu.

A creat zeci de colecţii de modă, participând la festivaluri de profil din ţară şi din străinătate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz