2020-04-03 08:55

Mulți români se TEM de noile buletine cu CIP. Mesajul Bisericii Ortodoxe

 |  21:28
Mulți români se TEM de noile buletine cu CIP. Mesajul Bisericii Ortodoxe

Biserica Ortodoxă Română respinge categoric invocarea argumentelor de ordin teologic de adversarii noilor cărți de identitate eliberate din august 2021 și care vor conține un cip electronic.

Într-un punct de vedere transmis RFI România, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, arată că ”Anumite reactii negative motivate religios referitoare la noile cărți de identitate anunțate de MAI sunt provocate probabil de neînțelegerea deplină a conținutului acestui proiect (explicat de autorități), dar și de temeri excesive și nejustificate din punct de vedere teologic. Problema cărții de identitate nu este una de natură teologică, ci administrativă. Este vorba despre „identitatea” noastră de tip cetățenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă. Așa cum au anunțat autoritățile, „se va crea și posibilitatea de a avea o carte de identitate simplă pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip”.

O dezbatere desfășurată la sediul Ministerului Afacerilor Interne pe tema noilor cărți de identitate a durat 8 ore. Aici, în cadrul dezbaterii programate să dureze o oră și încheiate în final după 8 ore de discuții aprinse, unii participanți au invocat potențiale probleme de ordin religios, fiind aduse în discuție ”Apocalipsa”, ”pierderea mântuirii” sau ”numărul fiarei, 666”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-23Parerea ta...

”MESAJUL”BOR,
22 Ian 2020

ESTE NUMAI AL IERARHILOR, NU ȘI AL MIRENILOR! Biserica este compusă din mireni și ierarhi...NU IERARHII AU ULTIMUL CUVÂNT DE SPUS, MAI ALES CÂND NE-AU ÎNREGIMENTAT DE LA CRETA, CMB-LUI, CU ANTIHRIST CU TOT! RUȘINE DERBEDEILOR DIN BOR CARE-S VÂNDUȚI ȘI MASONI PE DEASUPRA!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine