2019-10-16 22:47

Munţii Măcinului. Balaurul dobrogean, redescoperit

 |  19:01
Munţii Măcinului. Balaurul dobrogean, redescoperit

Trei exemplare din specia Balaurul dobrogean, cel mai mare şarpe din România, au fost observate anul acesta de cercetători în Parcul Naţional Munţii Măcinului din judeţul Tulcea, prin intermediul unui proiect derulat de Administraţia Parcului, specia urmând să fie monitorizată începând de anul viitor.

„Eu caut această specie de şapte ani, iar alţi colegi cercetători - de 11 ani. Anul acesta, în Parcul Naţional Munţii Măcinului, am văzut trei exemplare din specia Balaurul dobrogean şi încă unul mort. Asta nu înseamnă că specia a reapărut, ci că nu am ştiut unde să-l căutăm”, a declarat biologul parcului, Valentina Moraru, citată de Agerpres. Ea a precizat că Balaurul dobrogean, specie rară, protejată prin convenţii internaţionale, poate atinge o lungime de 2,6 metri, este neveninos, dar poate muşca atunci când se simte în pericol.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-03Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Avocățelul cel viteaz și balaurul DNA Șeful PSD Liviu Dragnea este de felicitat pentru că în sfârșit l-a dat pe Șova pe mâinile justiției. Dacă nu accepta el, nu se întâmpla nici de data asta nimic. Nici nu mai contează pentru ce face aceste gesturi, dar ar fi de preferat să fie din dorința de a reforma PSD, de a-l face un partid mai corect
03 Dec 2015

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray