2020-06-02 15:56

My precious: X4, un BMW dezlănţuit

 |  21:01
My precious: X4, un BMW dezlănţuit

Se comportă ca un câine de luptă. Agresiv, de nestăpânit atunci când e cazul, blând şi domol atunci când stăpânul i-o cere. Un profil care întoarce capete, un SUV din care lumea se vede plină de adrenalină. Noul BMW X4 xDrive 35i, pe care l-am testat vreme de patru zile, e o maşină care aproape intră în simbioză cu şoferul. Te androidizează şi-ţi dă senzaţia că orice este posibil. Preţul de bază pentru modelul testat, un motor 3 litri turbo pe benzină de 306 cai-putere, pleacă de la 58.000 de euro cu TVA, iar cu opţionale sare uşor de 80.000 de euro. Mai multe amănunte puteţi citit şi pe www.automotomania.ro.

BMW a conceput X4 inspirându-se din talia şi forma lui X6, dar o dimensiune care să acopere golul dintre X3 şi X5. Noul SUV, deşi este un compact executiv cu alura unui cupe, are o lungime de 4,67 metri, o lăţime de 2 metri şi o înălţime care atinge 1,62 metri. Dimensiunile generoase şi forma agresivă, combinate cu masa de peste 1,8 tone fac din noul X4 un impunător al şoselei, la aceasta ajutând şi liniile agresive ale caroseriei. X4 a apărut la saloanele auto de anul trecut şi a fost pus în vânzare la începutul verii acestui an fiind nu must have al oricărui fan BMW de SUV-uri. Asamblat aproape exclusiv de roboţi la fabrica e un miliard de euro din Spartanburg, SUA, X4 a reuşit să se prezintă ca o maşină aproape fără rival în segment, singurul concurent de pe piaţă fiind în acest moment Porsche Macan. X4 impresionează cu noile lumini full LED adaptative - folosite atât pentru faza scurtă şi lungă, cât şi pentru farurile de ceaţă - sau prin jantele de 19 inchi pe care au fost montate cauciucuri de 275/40R19. Interiorul este spaţios şi foarte confortabil. Găsim cam tot cu ce ne-a obşnuit BMW în materie de premium. De la un cruise control adaptativ sau un sistem surround view în 360 de grade, la un sistem de sunet Harman Kardon cu 16 boxe şi 600 W, la cerere, sau deja obişnuitele ConnectedDrive sau Head-up display, toate aceste sisteme concepute pentru a face cât mai luxuriantă, mai comodă şi mai sigură viaţa unui posesor de BMW. Ceva probleme, până la adaptare, pot apărea la vizibilitate, haioul având o suprafaţă vitrată drastic limitată. Portagajul nu este un punct forte al modelului, dar oferă totuşi 500 de litri plus un spaţiu suplimentar sub podea. Există, de asemenea, sistem de protecţie la coliziune care trece X4 în segmentul maşinilor care se vor putea încadra, pe viitor, în evenutalele convoaie de maşini aproape autopilotate.

306 cai turbaţi

Evident că atunci când vorbim de un BMW cel mai mult contează inima lui. Adică ce se află sub capotă şi cum ajunge incredibila putere la roţi. X4, în varianta testată, a avut sub capotă propulsorul de 3 litri twin turbo cu şase cilindri care dezvoltă 306 cai-putere şi un cuplu de 400 Nm. Impresionta putere este livrată printr-o cutie automată cu opt rapoarte şi o transmisie integrală permanentă xDrive către toate cele patru roţi, cu preponderenţă către puntea spate atunci când carosabilul nu cere altă configurare. Imensa putere mişcă bestia de aproape 1,9 tone cu agilitatea unei ghepard, iar sprintul este absolut fantastic în modul Sport+. X4 35i este capabil să atingă 100 km/h în 5,5 secunde, iar viteaza maximă anunţată de producător este de 247 km/h. Cele patru moduri presetate - EcoPro, Comfort, Sport şi Sport+ - schimbă radical comportamentul maşinii, de la o cuminte şi confortabilă economică, la un tanc dezlănţuit care impune respect pe şosea. Consumul nu se presupune a fi o problemă pentru un posesor de X4. Acesta se situează pe undeva la 7 litri/100 km la un stil executiv EcoPro şi ajunge la 11 litri/100 km la un mod confort cu reprize sport. Pentru abordări dezlănţuite Sport+ este de aşteptat un consum de circa 18 litri şi tot atât de multă adrenalină. Mai multe impresii, fotografii şi date despre noul X4 xDrive 35i puteţi citi pe www.automotomania.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-25

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine