2020-06-02 14:55

NASA, imagini inedite de pe Planeta Pitică

 |  16:13
NASA, imagini inedite de pe Planeta Pitică

NASA a publicat cele mai recente și mai detaliate imagini cu Ceres, planeta pitică, fotografii realizate de nava spațiale Dawn. Astfel, se pot observa cu ușurință craterele de pe Ceres care ar putea demonstra prezența apei în formă solidă.

Fotografiile au fost realizate de sus, de la o distanta mica, de nici 400 de kilometri, iar fotografiile sunt cele mai precise de cand a inceput aceasta misiune, in urma cu un an, informeaza Daily Mail. O atentie deosebita a fost acordata craterelor, mai cu seama celui numit Occator, lat de aproape 100 de kilometri.

NASA, imagini inedite de pe Planeta Pitică
zoom
In centrul craterului adanc de 4 kilometri se afla un dom brazdat de mici fisuri, mai arata fotografiile. In urma analizei imaginilor surprinse in interiorul acestui crater, oamenii de stiinta au concluzionat ca e posibil ca pe Ceres sa existe activitate geologica.

In plus, exista dovezi in sprijinul ipotezei ca pe planeta se afla gheata - zonele mai deschise la culoare ar putea trada apa in stare solida.

Informatiile legate de Ceres, dar si de planeta pitica Vesta, ajuta oamenii de stiinta sa-si faca o imagine mai clara legata de inceputul sistemului solar.

Ceres este cel mai mare obiect din centura de asteroizi ce se afla intre orbitele lui Marte si Jupiter. Diametrul planetei este de 945 de kilometri, fiind al 33-lea cel mai mare obiect din sistemul solar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine