2020-06-03 13:29

Nava-amiral a Greenpeace, Rainbow Warrior, a ancorat în Portul Constanţa

 |  11:24
Nava-amiral a Greenpeace, Rainbow Warrior, a ancorat în Portul Constanţa

Nava-amiral a Greenpeace, Rainbow Warrior, a ancorat în Portul Constanţa. Ambarcațiunea străbate lumea pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi a cauzelor acestora. Mesajul echipajului pentru români este să renunțe la cărbune și folosească energie curată.

Constanţa e prima oprire dintr-un tur european de 5 luni, care promovează producerea energiei din surse curate. Nava a mai ancorat aici și în 2014. Echipajul va rămâne în România până pe 2 iunie, perioadă în care vor fi organizate diferite evenimente, cu acces gratuit pentru public. Echipajul încearcă să atragă atenția asupra efectelor grave ale poluării.

Schimbările climatologice sunt un subiect delicat iar încălzirea globală provoacă efecte grave pe întreg mapamondul. Cel mai recent exemplu este reprezentat de tornadele care au lovit țara noastră în ultimele luni. Un raport al ONU arata că omenirea mai are doar 11 ani pentru a limita impactul poluarii înainte ca efectuele să devină ireversibile.

Nava fanion a Greenpeace este şi una dintre cele mai verzi" nave din lume: foloseşte preponderent velele pentru deplasare și nu deversează deşeuri în mare. Primul Rainbow Warrior a fost scufundat de către serviciile secrete franceze. în anul 1985, în timp ce echipajul protesta împotriva testelor nucleare, în Noua Zeelandă. Evenimentul a declanşat la acea vreme un scandal diplomatic internaţional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine