2019-11-21 03:43

Nick Vujicic, fericit fără mâini şi picioare

 |  21:01
Nick Vujicic, fericit fără mâini şi picioare

Fără mâini, fără picioare şi fără griji. Este unul dintre motto-urile care circulă pe internet cu imaginea australianului Nick Vujicic, născut cu Tetra-amelia, o afecţiune extrem de rară care este caracterizată prin absenţa celor patru membre. Când era copil a încercat să se sinucidă din cauza batjocurii celor din jur, însă acum înoată, joacă fotbal, îşi conduce singur barca şi şi-a întemeiat o familie, fiind unul dintre cei mai cunoscuţi vorbitori motivaţionali din lume, ţinând prelegeri internaţionale despre speranţă şi găsirea sensului vieţii.

“Pentru părinţii mei a fost un şoc să mă nasc fără membre. Nu a existat nici o explicaţie medicală”, spune Nick, în vârstă de 31 de ani. Tatăl său a amuţit pentru câteva clipe, iar în primele zile, nimeni din apropierea familiei nu a avut curajul să trimită mesaje de felicitare. Fratele şi sora mai mare au fost şi cei mai buni prieteni din copilărie pentru Nick, care s-a confruntat de multe ori cu răutăţile celor din jur. Îi venea cu greu să mai meargă la şcoală ştiind că îl aşteaptă batjocura colegilor. “Mama şi tata au făcut tot ce au putut pentru a mă ţine în şcoală şi mi-au oferit oportunitatea de a trăi bine. Am fost binecuvântat să am doi fraţi extraordinari, ei m-au ajutat cel mai mult”, spune cel care în copilărie era văzut ca un paria de societate. Primul impact a fost la 8 ani, atunci când a devenit depresiv din această situaţie, iar doi ani mai târziu a avut o tentativă de suicid, prin înec, în cada din casa părinţilor săi. “Am vrut să închei socotelile cu viaţa, nu mai suportam, dar după câteva încercări, mi-am dat seama că e o greşeală să îi las cu un sentiment de vinovăţie pe cei care mă iubesc cu adevărat. Nu puteam să le fac aşa ceva”, recunoaşte acum cel care a vorbit în peste 50 de ţări de pe toate continentele despre ambiţie şi motivaţie. Două astfel de vizite a făcut şi în România, în 2008 la Timişoara şi acum trei ani la Bucureşti.

“Mi-am încredinţat soarta lui Dumnezeu

Nick Vujicic, fericit fără mâini şi picioare
zoom

În povestea sa uimitoare, Nick susţine că la 15 ani a avut o revelaţie. “Mi-am încredinţat soarta lui Dumnezeu, iar de acolo a început o călătorie fantastică pentru mine”. Deja ştia să scrie, să tasteze şi să înoate folosind ciotul care îi ţine locul unuia dintre picioare. Un accident casnic l-a făcut să îşi dea seama că este norocos că are şi acest ciot, pe care îl foloseşte în majoritatea acţiunilor sale. Un om de serviciu de la liceu l-a făcut să îşi alunge teama de a comunica şi a început să vorbească despre soartă. “Când eram în clasa a 10-a am ţinut un astfel de discurs în faţa unui grup atât de mare, încât tremuram tot, aşa emoţii aveam. La trei minute după ce am început să vorbesc, jumătate dintre fete plângeau. Una dintre ele, plângea în hohote. Ne-am uitat cu toţii la ea, care s-a ridicat în picioare şi mi-a spus: «Iartă-mă că te întrerup, dar pot să vin să te îmbrăţişez?». A venit pe scenă, m-a luat în braţe şi mi-a spus la ureche «Mulţumesc foarte mult. Niciodată nu mi-a spus cineva că mă iubeşte şi că sunt frumoasă indiferent de cum arăt»”.

Scrie 50 de cuvinte pe minut

De acolo, restul a devenit o adevărată aventură pentru Nick Vujicic, care a vizitat zeci de ţări pentru a-i inspira şi motiva pe tinerii fără speranţe. A fost momentul în  care depresia, frustrarea şi dezamăgirea au fost înlocuite cu fericire, optimism şi succes. A reuşit să îşi ia diploma în finanţe la Universitatea Griffith din Australia, iar ulterior s-a mutat în California, unde trăieşte şi azi. Ajutat de un antrenor profesionist, şi-a dezvoltat talentul de orator, iar conferinţele sale sunt printre cele mai căutate în acest moment, reuşind de fiecare dată să le smulgă o lacrimă celor care îl ascultă. “Oricine ai fi, oriunde ai locui şi cu ce te-ai ocupa, sper să te simţi inspirat de povestea şi mesajul meu. Visează prietene şi niciodată nu te lăsa. Cu toţii facem greşeli, dar nici unul dintre noi nu suntem nişte greşeli”, este mesajul cu care îi întâmpină Nick pe site-ul său, acolo unde şi-a creat şi un magazine virtual prin care comercializează cărţile scrise de el în ultimii ani. Acum se poate lăuda că bate aproape 50 de cuvinte la tastatură într-un minut. Nu mai este doar un orator celebru, ci a început o carieră şi în cinematografie, jucând într-un film de scurtmetraj numit “Circul Fluturelui”, premiat la un festival din Hollywood acum patru ani.

S-a îndrăgostit la propriul discurs

În urmă cu 6 ani, Nick a avut un eveniment în Texas, acolo unde a ţinut alt discurs motivaţional emoţionant. Privirea sa era însă îndreptată către un singur chip. Al unei fete jumătate mexicancă şi jumătate japoneză. Kanae. “Sincer, nici nu puteam să reţin ce spuneam. Aşa emoţii aveam”, îşi aduce aminte australianul cu origini sârbeşti stabilit în SUA. Inima a început să îi bată şi mai tare când Kanae s-a apropiat de el şi l-a salutat, iar mai târziu a stabilit şi un contact prin e-mail datorită unor prieteni. S-au căsătorit în urmă cu doi ani, iar de anul trecut sunt şi părinţii unui micuţ sănătos, James. “Acum sunt mândru că nu m-am dat bătut atunci când poate alţii ar fi făcut-o”, spune Nick, omul a cărui discursuri au adunat milioane de vizualizări pe YouTube, dându-se tuturor exemplu. “Pot să aleg între a fi mâniat pe Dumnezeu pentru ce nu am sau să fiu recunoscător pentru ce am. Ce dacă nu am mâini şi picioare, asta înseamnă că nu pot să învăţ. Felul în care îţi vezi viaţa este prima cheie a succesului”.

“Dacă voi cădea, atunci voi încerca să mă ridic încă o dată, încă o dată şi încă o dată până ce voi reuşi să mă ridic. Dacă tu o să cazi, tu o să încerci să te ridici? Spiritul omului poate reuşi mai mult decât ne imaginăm. Tot ce contează este cum închei totul. Eşti gata să fii puternic la final?”

“Dacă nu poţi să ai parte de un miracol, atunci fii tu unul

“Este o minciună să spui că nu eşti bun de nimic. Este o minciună să spui că nu valorezi nimic.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray