2020-02-26 19:33

Nicotina, asociată pentru prima oară în mod oficial cu cancerul mamar

 |  18:21
Nicotina, asociată pentru prima oară în mod oficial cu cancerul mamar

Nicotina,substanţa care îi face pe oameni să devină dependenţi de fumat, poate provoca,totodată, apariţia unor tumori canceroase, fiind pentru prima oară în istoriecând aceasta a fost inclusă pe lista substanţelor chimice din ţigări care potcauza cancerul mamar.

Aceastădescoperire, publicată în The Journal of the National Cancer Institute, arputea reprezenta o lovitură grea pentru companiile de produse pe bază denicotină create pentru a-i ajuta pe fumători să renunţe la acest viciu.

Ţigărileobişnuite conţin cel puţin 60 de substanţe cauzatoare de cancer, printre caremonoxidul de carbon, gudronul şi arsenicul, însă, până la această descoperire,nicotina nu se afla pe listă.

Cercetătoriide la Taipei Medical University au analizat atât celule canceroase mamare, câtşi celule sănătoase, pentru a verifica dacă nicotina declanşează procesul decreştere a tumorilor la nivel celular.

Studiul,coordonat de medicul Yuan-Soon Ho, a demonstrat faptul că celulele mamaresănătoase, atunci când au fost tratate cu nicotină în laborator, au început săprezinte caracteristici ale cancerului. Prin reducerea concentraţiei denicotină, ritmul de creştere al tumorilor a scăzut.

Descoperireaar putea avea un impact negativ asupra companiilor producătoare de gumă demestecat cu nicotină, plasturi cu nicotină şi ţigări electronice, promovate subtitulatura de "alternative sănătoase" pentru fumători.

Autoriistudiului au declarat că acesta a fost realizat pe câteva sute de pacienteasiatice şi că, în viitor, sunt necesare studii suplimentare în acest sens,realizate la scară mai mare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine