2020-07-03 14:01

Nu mulți îl știu: Mesajul din 1989! Postarea de pe Instagram a Familiei Regale a României

 |  13:40
Nu mulți îl știu: Mesajul din 1989! Postarea de pe Instagram a Familiei Regale a României

„Ani de zile, seară de seară, auzeam Europa liberă prin ușa de la dormitorul bunicilor. Ăsta era zgomotul în care adormeam seara...Mesajul Regelui a fost auzit de toata familia. Familia adunată în jurul unui radio mic si vechi. La final, strabunica mea a spus . Bunicii mei și străbunicii mei nu s-au resemnat. Au regretat toată viața plecarea forțată a Regelui Mihai și au urât URSS și comunismul”. Acesta este numai unul dintre comentariile la o postare inedită de pe Instagram a Familiei Regale a României.

 „Mesajul adresat românilor de Regele Mihai I în 1989 este puțin cunoscut de societatea românească și mai ales de tânăra generație. El a fost transmis de Radio Europa Liberă. După 30 de ani de când a fost rostit, el rămâne – probabil – cel mai important mesaj adresat din exil românilor de către Regele Mihai I”, este postarea Familiei Regale a României, pe pagina de Instagram.

Regele Mihai a transmis, la 18 decembrie 1989 – Anul Revoluției Române, un mesaj prin intermediul Europei Libere, în cadrul emisiunii Actualitatea Românească, realizată de Neculai Constantin Munteanu și Emil Hurezeanu. Cu o zi înainte, pe 17 decembrie, la Timișoara se trăsese în demonstranți. Acesta este cel mai important mesaj adresat din exil românilor.

Mesajul Regelui Mihai I din decembrie 1989

„Sunt cu gândul şi cu sufletul alături de voi, sunt ca şi voi îngrijorat când aflu cruzimea cu care reacţionează cei de la Putere atunci când cereţi doar drepturile cele mai elementare şi totuşi şi totodată am şi aveţi mari speranţe fiindcă luaţi cuvântul, manifestând. Fiindcă nu vă mai temeţi, fiindcă prin însăşi sălbăticia represiunii întelegeţi şi întelegem cu toţii că le e frică de voi celor de la Putere. Manifestaţi paşnic cu lozinci care să le spuie care vă sunt năziuinţele. Armele nu pot zdrobi sufletele, nu pot nimici idealurile. Nu îi provocati, fiţi paşnici, dar demni. Cu Dumnezeu inainte!”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz