2020-02-19 17:54

Nubienii antici beau bere cu antibiotice acum 1.500 de ani

 |  18:21
Nubienii antici beau bere cu antibiotice acum 1.500 de ani

Nubienii au consumat cantităţimari de antibiotice, care erau prezente în berea lor acum 1.500 de ani,sugerează un nou studiu.Analiza chimică a oaselorarată că oamenii au luat doze mari de tetraciclină, care au fost un produssecundar al berii lor, acesta fiind făcută din grâu. Oameni de ştiinţă cred că producţia de antibioticea fost intenţionată.Nubia a fost localizată în Sudanul de astăzi, la sud deEgiptul antic.

Descoperirea făcută de antropologul GeorgeLagoşi şi chimistul Nelson Mark Paratek de la Pharmaceuticals este publicată înJurnalul American de antropologie fizică. "Avemtendinţa de a asocia medicamente care vindecă boli cu medicina modernă", aspus Armelagos. "Dar este din ce în ce mai clar că această populaţiepreistorică a folosit agenţi terapeutici. Nu am nici o îndoială că aceştiaştiau ceea ce făceau.”Tetraciclina se lipeşte de calciu care este depozitat înoase, astfel putând fi găsită în fosile.

În 1980, Armelagoa a descoperit ceea ce păreaa fi urme de tetraciclină în oase umane din Nubia datate între 350 şi 550 d.Hr. Această populaţie antică nu a lăsat nici o înregistrare scrisă. Armelagosşi colegii săi au legat mai târziu antibioticele de berea nubiană. Cerealeleutilizate pentru a fermenta berea conţineau bacteria Streptomyces, care producetetraciclină.Nelson a spus:"oasele acestor oameni vechi au fost saturate cu tetraciclină, care aratăcă acesta a??? fost administrată pentru o perioadă lungă de timp. Sunt convinscă ştiau exact ce se întâmplă în momentul fermentării şi au fost produseintenţionat medicamente. Chiar şi craniuaparţinând unui copil de 4 ani era plin de tetraciclină, sugerând că aceştiai-au administrat doze mari pentru a încerca să-l vindece de boală”, spuneNelson.Prima dintre tetraciclinele zilelor moderne a fostdescoperită în 1948. Acesteia i-a fost dat numele după cuvântul latin"aerous", care înseamnă “conţin aur”."Streptomyces produce o colonie de bacterii aurii, şiîn cazul în care plutea pe bere, aceasta trebuia să arate destul deimpresionant, mai ales pentru un popor care venera aurul", a spus Nelson.Egiptenii şi iordanienii utilizau, de asemenea, bere,pentru a trata afecţiuni gingivale şi alte maladii.Echipa de cercetători intenţionează să încerce să afle cumpoate fi produs antibiotic prin fermentarea berii, acest procedeu fiind pierdutde atunci.Alexander Fleming este creditat cu descoperireapenicilinei, primul antibiotic, în 1928.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine