2020-02-18 21:58

NUNTA REGALĂ. Prinţul Harry şi Meghan Markle s-au căsătorit.Ei primesc titlul de duce şi ducesă de Sussex - VIDEO UPDATE

 |  09:37
NUNTA REGALĂ. Prinţul Harry şi Meghan Markle s-au căsătorit.Ei primesc titlul de duce şi ducesă de Sussex - VIDEO UPDATE

Fosta actriţa americană Meghan Markle şi Prinţul Harry al Marii Britanii, nepotul reginei Elisabeta a II-a, se vor căsători religios, ceremonia fiind programată în jurul orei 11:00, în capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor.

UPDATE - Nunta regală britanică - Prinţul Harry şi Meghan Markle s-au căsătorit. Ceremonia a avut loc la Capela St. George. Ei primesc titlul de duce şi ducesă de Sussex

Prinţul Harry şi fosta actriţă Meghan Markle s-au căsătorit, sâmbătă după-amiază, la Capela St. George de la castelul Windsor, ei spunându-şi "da" în faţa rudelor, a prietenilor şi a miilor de admiratori aflaţi în faţa bisericii. Printre invitaţi s-au numărat Elton John, James Blunt, Oprah Winfrey, Amal şi George Clooney, Victoria şi David Beckham. Mireasa poartă o rochie semnată de creatoarea britanică Clare Waight Keller, prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy. Voalul este prins cu o tiara cu diamante a reginei Mary, care i-a fost împrumutată lui Meghan Markle de către regina Elisabeta a II-a.

Michael Curry, primul episcop de culoare al bisericii episcopale în Statele Unite, a citat din Martin Luther King Jr.: "Trebuie să descoperim puterea dragostei". "Imaginaţi-vă o lume în care dragostea este drumul", a adăugat Curry.

"Stand by Be", lansată în 1961 de Ben E. King, a fost cântată la finalul ceremoniei. Cei doi şi-au jurat legăminte şi şi-au schimbat inelele ca semn al căsătoriei.

Mireasa poartă o rochie semnată de creatoarea britanică Clare Waight Keller, prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy. Voalul este prins cu o tiara cu diamante a reginei Mary, care i-a fost împrumutată lui Meghan Markle de către regina Elisabeta a II-a. Podoaba este englezească şi a fost realizată în 1932, alături de o broşă din 1893, potrivit Kensington Palace.

Nici voalul nu este unul obişnuit - Meghan "a dorit ca cele 53 de ţări ale Commonwealth să fie alături de ea în timpul ceremoniei" şi astfel Waight Keller a creat un voal împobobit cu elemente din flora fiecărei ţări care aparţin de Regatul Unit. Fiecare floare este unică şi cusută de mână pe trena lungă de cinci metri. Designerii au lucrat sute de ore, spălându-se pe mâini la fiecare jumătate de oră pentru a păstra ţesătura curată.

Potrivit Kensington Palace, verigheta lui Meghan Markle a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou de la majestatea sa, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry va fi din platină cu o textură finisată.

UPDATE Oprah Winfrey, Amal şi George Clooney, Elton John, soţii Beckham, printre invitaţii prezenţi la capela St. George

Elton John, James Blunt, Oprah Winfrey, Amal şi George Clooney, Victoria şi David Beckham au sosit la capela St. George de la castelul Windsor pentru a participa la nunta prinţului Harry cu Meghan Markle.

La biserică a ajuns şi sora ducesei de Cambridge, Pippa Middleton, alături de soţul ei, milionarul James Matthews.

Actorul James Corden, celebru pentru prezentarea show-ului "Carpool Karaoke" de la CBS, a sosit împrenă cu soţia sa.

Potrivit The Guardian, muzicianul Marcus Mumford şi actriţa Carey Mulligan sunt de asemenea la ceremonie. Serena Williams împreună cu Alexis Ohanian sunt prezenţi la Windsor.

Potrivit Kensington Palace, verigheta lui Meghan Markle a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou de la majestatea sa, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry va fi din platină cu o textură finisată.

UPDATE - Nunta regală britanică - Prinţul Harry şi logodnica sa Meghan Markle vor primi titlul de duce şi ducesă de Sussex

Prinţul Harry şi Meghan Markle vor primi titlul de duce şi ducesă de Sussex, fiind al 16-lea cuplu regal care se va căsători la castelul Windsor din 1863, potrivit Palatului Kensington.

Tot astăzi, palatul Kensington a anunţat că regina Elisabeta a II-a le va conferi prinţului Harry şi logodnicei sale Meghan Markle titlul de duce şi ducesă de Sussex, aşa cum se zvonea.

Prim-ministrul britanic Theresa May a transmis cuplului urări de bine şi tuturor celor care vor participa la ceremonii.

"Cele mai bune urări prinţului Harry şi lui Meghan Markle în ziua nunţii. Tuturor celor care se vor alătura petrecerilor pe stradă şi altor evenimente le doresc o zi minunată", a scris Theresa May pe Twitter.

Potrivit Kensington Palace, verigheta lui Meghan Markle a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou de la majestatea sa, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry va fi din platină cu o textură finisată.

Nunta regală britanică - Mii de oameni se adună la castelul Windsor în aşteptarea ceremoniei

Milioane de persoane sunt aşteptate să urmărească la televiziune momentul în care nepotul reginei Elisabeta a II-a şi actriţa americană cunoscută din serialul "Suits" vor sosi la capela St. George a castelului Windsor, cel mai vechi şi cel mai mare castel locuit din lume.

Odată cu primele raze, mulţimi emoţionate s-au adunat în spatele barierelor special amenajate, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume speciale cu având imprimat drapelul britanic şi cu steaguri americane.

Ofiţeri de poliţie dotaţi cu arme semiautomate patrulează pe străzi şi supraveghează de pe acoperişurile din apropiere.

"Acesta un moment în care toţi celebrăm renaşterea familiei regale", a spus Kenny McKinlay, în vârstă de 60 de ani, care a venit din Scoţia cu trenul pentru a asista la eveniment.

Peste 100.000 de fani sunt aşteptaţi să participe la ceremonia de la Windsor, aflat la 30 de kilometri în vestul Londrei.

Măsurile de securitate sunt stricte şi vizitatorii trebuie să treacă printr-un punct de control aflat în jurul castelului în care au domnit 39 de monarhi englezi din anul 1066.

Mireasa va sosi la biserică împreună cu mama sa, Doria Ragland, în vârstă de 61 de ani, cele două fiind găzduite noaptea trecută de un hotel de lux. Prinţul Harry a fost cazat la un alt hotel împreună cu fratele său şi cavalerul de onoare, prinţul William.

Ceremonia va începe la ora 14.00, ora României.

Oamenii deja s-au adunat pentru a-i vedea membri familiei regale britanice, precum şi pe invitaţii la nunta regală, mulţi venind încă din zorii zilei pentru a prinde locuri cât mai bune.

Prinţul Charles, tatăl prinţului Harry, o va conduce pe Meghan Markle, viitoarea sa noră la altar, a anunţat Palatul Kensington, potrivit BBC.

Într-un anunţ oficial şi după mai multe controverse legate de participarea la nuntă, tatăl lui Meghan Markle care ar fi suferit o intervenţie chirurgicală a fost sfătuit chiar de fiica sa să se îngrijească de problemele de sănătate.

De asemenea, soţul Reginei, prinţul Philip (94 de ani), despre care nu se ştia exact dacă va fi prezent la ceremonii, a confirmat prezenţa la eveniment, simţindu-se recuperat după operaţia efectuată luna trecută.

Cu 24 de ore de dinainte de nuntă, prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, şi-au petrecut noaptea separat. În timp ce prinţul Harry şi-a petrecut noaptea alături de fratele său mai mare, prinţul William, la hotelul Coworth Park, Meghan şi mama sa, Doria Ragland, au mers la la hotelul Cliveden House, aflat în proximitatea domeniului Windsor.

PROGRAMUL CEREMONIEI

Ora 08:00: Cei 1.200 de invitaţi ai publicului vor începe să sosească pe peluza Castelului Windsor.

08.30 - 10.00: Cei 600 de invitaţi care vor asista la ceremonia religioasă vor începe să sosească în trăsuri din care vor coborî în apropiere de Round Tower, un turn din structura Castelului Windsor. Ei vor merge pe jos către capelă, accesul fiind permis prin intrarea sudică a acesteia.

Ora 10.20: Membrii familiei regale britanice vor începe să sosească şi vor intra în capelă prin Poarta Galileei. Meghan Markle şi mama ei vor merge cu maşina de la hotel spre capelă, traseul automobilului urmând promenada Long Walk.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-20

GALERIE MEDIA

NUNTA REGALĂ | Prinţul Harry se căsătoreşte cu Meghan MarkleParerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine