2020-02-26 00:35

O coaliţie de ORGANIZAŢII lansează o companie pentru desfiinţarea FACEBOOK

 |  15:41
 O coaliţie de ORGANIZAŢII lansează o companie pentru desfiinţarea FACEBOOK

O coaliţie de organizaţii a anunţat luni o campanie pentru desfiinţarea Facebook, care deţine Instagram, Messenger şi WhatsApp, susţinând că reţeaua socială 'are prea multă putere asupra vieţii şi democraţiei noastre', relatează AFP, citat de Agerpres.

Grupurile au creat un site şi o pagină pe reţeaua de socializare incriminată pentru a obţine sprijin pentru o petiţie adresată Comisiei de Comerţ a SUA, cerând ca reţeaua socială să-şi scindeze serviciile şi să impună reguli stricte pentru respectarea vieţii private.

'Facebook şi (directorul său general) Mark Zuckerberg au acumulat o cantitate înfricoşătoare de puteri', a spus coaliţia pe site-ul său. Membrii săi sunt mişcările Demand Progress, MoveOn, SumOfUs, Citizens Against Monopoly, Jewish Voice for Peace şi Muslim Grassroots Movement.

'Facebook decide în mod unilateral ce informaţii văd miliarde de persoane din întreaga lume în fiecare zi. Provoacă falimentul potenţialilor concurenţi pentru a-şi păstra monopolul, ucigând inovaţia şi alegerea', spun activiştii.

'Ne urmăreşte aproape oriunde navigăm pe Internet, prin telefoanele noastre mobile şi chiar şi acolo unde mergem în lumea reală', au mai spus ei.

Facebook rămâne sub focul criticilor după izbucnirea la mijlocul lunii martie a scandalului Cambridge Analytica, companie britanică ce a folosit datele a 87 de milioane de utilizatori ai Facebook fără cunoştinţa lor.

Facebook 'evoluează într-un mediu competitiv în care oamenii folosesc aplicaţiile sale, precum şi serviciile gratuite oferite de multe alte aplicaţii. În medie, o persoană utilizează opt aplicaţii diferite pentru a comunica şi pentru a rămâne conectată', a reacţionat un purtător de cuvânt al reţelei sociale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-22Parerea ta...

ANONIM
23 Mai 2018

La noi in tara facebookul l a adus si ne am pricopsit cu sasul la presedentie Vai, daca dispare ce face sasul fara laicuri Moare, laicurile erau viata lui substanta vietii lui ,vai vai ,fara laicuri viata nu e viata ,dar si fara lanternutele de lamobil Ar mai lipsi sa ne ia si drogurile si gata,murim
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine