2020-07-10 10:38

O PLANETĂ care poate găzdui viața a fost descoperită de oamenii de știință

 |  23:20
O PLANETĂ care poate găzdui viața a fost descoperită de oamenii de știință

O exoplanetă de mărimea planetei Neptun a fost descoperită în apropierea stelei tinere AU Microscopii datorită proiectului lui Jonathan Gagné, consilier științific în cadrul Planetariului Rio Tinto Alcan, scrie SciTechDaily.

Astrofizicienii au căutat exoplanete în acest sistem de mai bine de un deceniu. Descoperirea, la care au participat și telescoapele TESS, din cadrul NASA, și Spitzer, a fost anunțată în jurnalul Nature.

Exoplaneta se află la o distanță de “doar” 32 de ani-lumină de Terra și orbitează în jurul stelei AU Microscopii. Steaua s-a format în urmă cu 20-30 de milioane de ani și e de 180 de ori mai “tânără” decât Soarele.

“AU Microscopii e o stea mică, are aproximativ 50% din masa Soarelui,” a declarat Gagne.

Potrivit experților, exoplaneta, ce a primit denumirea de AU Mic b, trece prin fața stelei sale la fiecare 8.5 zile. Cercetătorii estimează că masa sa e mai mică decât 3.4 din masa planetei Neptun (sau 58 din masa Pământului).

Experții vor continua să studieze exoplaneta și sistemul AU Microscopii ce oferă informații extrem de importante despre univers, ce pot fi studiate mai ușor datorită apropierii de 32 de ani-lumină de Pământ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz