2019-08-18 16:50

O civilizaţie necunoscută din epoca bronzului, descoperită în Caucazul rus

 |  19:22

Urmeale unei civilizaţii necunoscute, care datează din epoca bronzului, au fostdescoperite în Munţii Caucazului din Rusia, datorită unor fotografii realizatedin aer, în urmă cu 40 de ani, în Uniunea Sovietică.

"Amdescoperit o civilizaţie care datează din secolele XVI - XIV î.Ch., în munţiide la sud de Kislovodsk (oraş rus din Caucazul de Nord, n.r.)", a declaratAndrei Belinski, şeful unei expediţii ruso-germane în cadrul căreia au fostefectuate săpături în această regiune, pe parcursul ultimilor cinci ani.

Fundaţiilede piatră din aproape 200 de situri, unele înalte de un metru, sunt"vizibil construite conform aceluiaşi plan arhitectural, cu o curte ovalăîn mijloc şi legate prin drumuri", potrivit arheologului. Acesteconstrucţii se întind pe o zonă de circa 100 de kilometri, între râul Kuban, lavest, şi Nalchic, la est, la o altitudine ce variază de la 1.400 la 2.400 demetri.

Ruineleşi obiectele din bronz găsite permit punerea în legătură a culturii pe care oreprezintă cu cultura Koban, descoperită la sfârşitul secolului al XIX-lea înmijlocul Caucazului, la poalele Muntelui Kazbek, şi renumită pentru obiecteledin bronz lucrate artistic, ce se găsesc în prezent în colecţiile multor muzee.

Descoperirearecentă a noii civilizaţii, care este mai veche decât cultura Koban, "afost posibilă în special datorită unor vechi fotografii alb-negru făcute pevremea URSS", a spus Dmitri Korobov, un alt participant la expediţie.

"Ştimcă era mai cald în epoca bronzului decât astăzi în Caucaz", a menţionatDmitri Korobov, pentru a explica existenţa acestor zone populate la o asemeneade altitudine.

"Aceastaeste o descoperire fără echivalent, în special graţie numărului de siturigăsite în aceeaşi zonă", a apreciat Valentina Kozenkova, arheologspecializat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-09-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray