2019-07-23 03:44

O dietă “carnivoră” face bine şi planetei

 |  17:33
O dietă “carnivoră” face bine şi planetei

Dieta pe bază de carne facebine planetei, este convingerea redactorului-şef al revistei The Ecologist,Simon Fairlie, fost vegetarian “convertit” la carne, susţinută într-o carterecent publicată în Marea Britanie: “Meat: A Benign Extravagance”.

"Nu m-am atins de carne de la 18 la 24 de ani, apoim-am apucat să cresc capre şi, pentru că nu ştiam ce să fac cu masculii, amînceput să-i mănânc", a povestit Simon Fairlie într-un interviu acordatpublicaţiei Time. Implicat activ în problematicile de mediu de peste 30 de ani,el a decis acum să-şi facă cunoscut noul "crez" în cartea "Meat:A Benign Extravagance".

Potrivit lui Fairlie, a consuma carne cu moderaţie, adicăde două ori pe săptămână, nu provoacă daune planetei, ba dimpotrivă:"Toate sistemele agricole produc un surplus de biomasă care trebuieconsumat, şi nu văd ce este rău în a da acest surplus ca furaj animalelor.Acest mod de a creşte animale este ecologic şi chiar face bine pământului.Caprele, oile şi vacile produc la rândul lor un fertilizant natural, utilagricultorilor. Ciclul este unul perfect. Iar eu mă simt mai ecologist decât unvegan".

În urmă cu câteva luni, la concluzii similare au ajuns şiredactorii de la New Scientist, în urma unei anchete care a contrazis un raportdin 2006 al "Food and Agriculture Organization", potrivit căruiaactivitatea de creştere a animalelor pentru producţia de carne ar firesponsabilă de 18% din emisiile de carbon anuale la nivel global.

În opinia lui Fairlie, această cifră este din starteronată, întrucât pleacă de la presupunerea că fermele generează despădurireprin forţa lucrurilor. "Oamenii de ştiinţă au calculat că, pentruproducerea unei porţii de carne, sunt consumate plante utile omului într-unraport de 5 la 1. Dar şi această cifră este controversată: crescând animalelecu vegetale necomestibile pentru om, proporţia scade la 1,4 la 1", acomentat redactorul-şef.

În interviul din Time, Fairlie a mai furnizat şi indicaţiicu privire la ce tip de carne trebuie să consume un om pentru a deveni un bun"omnivor ecologist": cea de porc, având în vedere că acest animalconsumă deşeuri de orice tip, dar şi de vită, însă doar dacă este crescută pe păşune.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray