2020-04-10 01:22

O nouă terapie reduce cancerul de piele avansat în cazul a 80% dintre pacienţi

 |  15:51
O nouă terapie reduce cancerul de piele avansat în cazul a 80% dintre pacienţi

O nouă terapie, care influenţează o anumităgenă a cărei mutaţie este asociată cu un număr mare de cazuri de melanomavansat, a determinat o reducere considerabilă a tumorilor pentru 80% dintotalul pacienţilor, potrivit unui studiu clinic ale cărui rezultate au fostpublicate recent în SUA.

Potrivit AFP, acest tratament experimental administrat pe cale orală,numit PLX4032, neutralizează gena BRAF, a cărei mutaţie este prezentă în 60%din cazurile de melanom. Acest agent împiedică gena să producă o anumită proteinăcare joacă un rol cheie în dezvoltarea cancerului.

"Nuam observat niciodată până acum o rată a răspunsurilor de 80% pentru niciunuldintre tratamentele administrate în cazurile de melanom avansat. Esteremarcabil", a declarat medicul Paul Chapman, de la spitalul MemorialSloan-Kettering din New York, unul dintre principalii autori ai studiului.

"Melanomulmetastazat lasă puţine speranţe de supravieţuire şi se numără printreprincipalele motive de mortalitate în cazul pacienţilor tineri bolnavi de cancer",a precizat, la rândul său, medicul Keith Flaherty, de la Massachusetts GeneralHospital, coordonatorul testelor clinice.

Studiul afost publicat în revista medicală americană The New England Journal ofMedicine.

"Deşi înlăturarea pe cale chirurgicală a melanomului aflat într-ofază incipientă de dezvoltare este în general încununată de succes, de îndatăce acest cancer de piele se răspândeşte la alte organe din corp, pronosticuleste sumbru", spun specialiştii. Perioada de supravieţuire după diagnosticareeste de cel mult nouă luni.

Rezultatele testului clinic preliminar (faza 1), realizat pe 55 depacienţi, ca şi rezultatele parţiale obţinute în urma unei extensii a acestuitest, la care au participat 32 de bolnavi, au demonstrat că un număr mare de tumoris-au redus cu mare rapiditate, iar în cazul unora dintre pacienţi calitateavieţii s-a ameliorat într-un mod spectaculos.

"Aceststudiu marchează începutul medicinei personalizate în combatereamelanomului", a declarat medicul Paul Chapman.

Micşorareatumorilor a fost observată în toate organele în care melanomul se răspândeşte,de regulă în ficat, intestinul mic şi oase.

Efectelesecundare ale tratamentului PLX4032, pus la punct de laboratoarele elveţieneRoche în colaborare cu grupul american Plexxikone, sunt relativ minore -erupţii cutanate, greaţă şi senzaţia de oboseală.

Un testclinic de fază 3, ultimul stadiu înainte de depunerea documentaţiei pentruobţinerea brevetului de comercializare, are loc în aceste zile şi va indicadacă PLX4032 prelungeşte în mod real viaţa pacienţilor.

În lunaiunie, un test de faza 3 a demonstrat că Ipilimumab, un anticorp administratintravenos, ce stimulează sistemul imunitar, a permis pentru prima oară ocreştere substanţială a speranţei de viaţă pentru bolnavii suferind de melanomîn stare avansată.

Potrivitstatisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cancerul de piele producecirca 66.000 de decese în fiecare an, pe plan mondial, în 80% dintre acestecazuri fiind vorba de melanom. Peste jumătate dintre pacienţii diagnosticaţi cumelanom au mai puţin de 59 de ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-11-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine