2020-02-16 20:45

O sculptură de Dali, furată în plină zi dintr-o galerie de artă

 |  17:36
O sculptură de Dali, furată în plină zi dintr-o galerie de artă

"La Femme aux tiroirs", o sculptură din bronz a artistuluisuprarealist spaniol Salvador Dali, având o valoare estimată la 100.000 deeuro, a fost furată în plină zi dintr-o galerie de artă din Bruges (vestulBelgiei), potrivit presei belgiene.

Miercuri, la amiază, un bărbat acumpărat un bilet pentru expoziţia Dali, care poate fi vizitată zilele acesteala o galerie din Bruges,potrivit publicaţiei flamande Het Laatste Nieuws. El s-a plimbat printreoperele de artă, după care a sustras sculptura de pe soclul său, fără ca nimenisă observe. A ascuns sculptura într-un rucsac şi a părăsit sala de expoziţii,fără a părea neliniştit, potrivit cotidianului.

Sculptura "La Femme aux tiroirs", realizată în 1964, are oînălţime de 50 de centimetri şi o greutate de circa 10 kilograme. Ea reprezintăo femeie alungită, cu partea de sus a corpului sprijinită pe braţul drept. Şasesertare ies din abdomenul şi pieptul femeii.

Potrivit poliţiei din Bruges,care a confirmat furtul, valoarea sculpturii este cuprinsă între 100.000 şi120.000 de euro.

Bărbatul a fost filmat de camerele de supraveghere, iar imaginile suntanalizate în prezent de poliţie, potrivit agenţiei Belga.

Sculptura era asigurată, însă nu era protejată de alarmă, a precizatpentru Laatste Nieuws unul dintre organizatorii expoziţiei, Stefaan Delbaere.Acesta a explicat că cei doi paznici angajaţi de galerie erau ocupaţi şi cuvânzarea biletelor şi că probabil un complice l-a ajutat pe hoţ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine