2020-02-25 21:33

Ochelarii şi operaţiile pentru miopie vor fi înlocuite cu simple picături de ochi

 |  18:16
Ochelarii şi operaţiile pentru miopie vor fi înlocuite cu simple picături de ochi

Gena care cauzează miopia a fost identificată de oamenii de ştiinţă britanici, care audeschis astfel calea pentru fabricarea unor picături de ochi care ar puteaelimina complet nevoia de ochelari. În termen de numai zece ani, un medicamentcare ar preveni sau sista evoluţia miopiei ar putea fi utilizat pe scară largă.Milioane de oameni ar putea fi feriţi de inconvenientele şi cheltuielileasociate cu lentilele de contact, ochelari şi chirurgie cu laser. Folosindrespectivele picăturide ochi în timpul copilăriei, copiii ar putea fi scutiţi de ruşinea asociată cupurtatul de ochelari în timpul şcolii.

Miopia, sau incapacitatea unei persoane de a se concentrape obiectele îndepărtate, afectează mai mult de unul din trei oameni şi devinetot mai comună, din cauză că ne petrecem mai mult timp în interior şi în faţacalculatorului. Cauzată de creşterea excesivă aglobului ocular, aceasta începe să se dezvolte, de obicei, în copilărie. Înunele cazuri, vederea se poate deteriora rapid. Nu există nici o modalitate dea opri evoluţia acesteia şi, în cazuri severe, duce la orbire.Cele mai recente desoperiri făcute de o echipăinternaţională de experţi de la King's College din Londra oferă speranţă milioanelorde oameni care suferă de această boală.

Pentru a găsi gena, cercetătorii au comparat ADN-ul a maimult de 4.000 de gemeni britanici. Gemenii suntadesea folosiţi în astfel de studii, pentru că cercetătorilor le este mai uşorsă distingă diferite caracteristici.

Cercetătorii şi-au confirmat apoi rezultate prinstudierea genetică a altor 13.000 de indivizi britanici, olandezi şi australieni.Aproape 45 la suta dintrebritanici au gena miopiei şi cei care au două copii ale acesteia sunt aproapede două ori mai susceptibili de a suferi de deficienţe de vedere.

Dr. Chris Hammond a declarat: "Miopia,este cea mai frecventă problemă oculară, afectează peste o treime din adulţiidin Marea Britanie. Medicamente care ar puteacontracara efectul genelor defecte şi ar putea opri creşterea în exces aglobului ocular ar putea fi disponibile în doar un deceniu”. Alte opţiuniinclud terapia genică, prin injectarea unor gene “sănătoase” direct din ochi.”Terapia genică este o intervenţie majoră. Cred că vom încerca să dezvoltăm unfel de picături de ochi sau pastile care să interacţioneze direct cu caleabilogică care duce la miopie”, a mai spus dr. Hammond. Ascultaţi

Citiţifonetic


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine