2020-02-28 12:13

Omenirea trebuie să colonizeze spaţiul în următorii 200 de ani pentru a supravieţui

 |  15:04
Omenirea trebuie să colonizeze spaţiul în următorii 200 de ani pentru a supravieţui

StephenHawking a declarat că civilizaţiile extraterestre există aproape cu certitudine,iar

Rasa umană trebuie să colonizeze spaţiul în următorii 200 de ani dacăvrea să nu dispară, a declarat, luni, astrofizicianul britanic Stephen Hawking,într-un interviu acordat site-ului Big think.

"Cred că viitorul pe termenlung al rasei umane se află în spaţiu . Va fi şi aşa destul dedificil să evităm producerea unei catastrofe pe Terra în următorii 100 de ani,fără a mai vorbi despre următorul mileniu sau milion de ani", a declaratsavantul britanic pentru site-ul Big think, care se descrie ca un "forummondial care pune în legătură oameni şi idei".

"Rasa umană nu va trebui să pună toate ouăle în acelaşi coş sau peaceeaşi planetă", a adăugat Stephen Hawking.

"Prevăd mari pericole pentru rasa umană. De numeroase ori întrecut, ea s-a aflat într-o situaţie delicată ", a adăugat cercetătorulbritanic, evocând în special criza rachetelor din Cuba din 1963.

"Frecvenţa unor astfel de ameninţări va creşte, probabil, înviitor. Va trebui să dăm dovadă de prudenţă şi de judecată, pentru a trece cubine peste ele. Dar sunt optimist", a adăugat Hawking.

"Dacăvom putea evita o catastrofă în decursul următoarelor două secole, specianoastră va fi salvată în condiţiile în care vom reuşi să colonizămspaţiul", a mai spus acesta.

"Dacăsuntem singurele fiinţe inteligente din galaxie, va trebui să ne asigurămsupravieţuirea", a pledat savantul britanic, considerând că ritmul decreştere a populaţiei mondiale şi resursele limitate ale Terrei vor ameninţadin ce în ce mai mult specia umană.

"Din acest motiv, mă declar în favoarea zborurilor în spaţiu cuechipaj uman la bord ", a precizat cercetătorul.

În aprilie, Stephen Hawking a declarat că civilizaţiile extraterestreexistă aproape cu certitudine, iar , din cauza consecinţelor ce ar putea fidevastatoare pentru specia umană.

Stephen Hawking, în vârstă de 68 de ani, renumit pe plan mondial pentrulucrările sale despre univers şi gravitaţie, este autorul volumului "Scurtăistorie a timpului" (publicat şi de Humanitas, în 2004), una dintre celemai de succes cărţi din literatura ştiinţifică, şi al volumului "George şicheia secretă a universului" (apărut şi la Humanitas, în 2009).

Atins de scleroză laterală amiotrofică, o maladie paralizantă cu care afost diagnosticat pe când avea 22 de ani, profesorul se deplasează într-unscaun cu rotile şi comunică prin intermediul unui computer şi al unuisintetizator vocal.

Scleroza laterală amiotrofică - boala Lou Gehrig - se caracterizeazăprintr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şimăduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii voluntari, carefac posibilă mişcarea. Boala este progresivă, invalidantă, fatală - mersul,vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind maidificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, însă se ştie că circa5-10% dintre bolnavi prezintă o formă moştenită a acesteia.

Stephen Hawking a început să predea la Universitatea Cambridge în 1962.El a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic în 1982 şi este membru alAcademiei de ştiinţe americane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine