2019-10-15 16:47

Organizația anarhistă ANAL a ocupat o vilă luxoasă din centrul Londrei a unui oligarh Gazprom

 |  12:22
Organizația anarhistă ANAL a ocupat o vilă luxoasă din centrul Londrei a unui oligarh Gazprom

O vilă luxoasă, din centrul vechi al Londrei, situată la o „aruncătură de băț” de palatul regal Buckingham Palace și de Catedrala Westminster, cumpărată cu 15 milioane de lire sterline (17,6 milioane euro) de oligarhul rus Andrei Gonciarenko, dar nelocuită pentru mult timp, a fost ocupată de organizația anarhistă și anti-fascistă ANAL - Autonomous Nation of Anarchist Libertarians (Națiunea Autonomă a Libertarienilor Anarhiști), care a transformat-o într-un adăpost temporar pentru oamenii străzii, informează The Guardian. Conform RT.com (site-ul postului de televiziune pro-Kremlin Russia Today), în vilă sunt primite și prostituate care nu au unde să-și ofere serviciile.

ANAL a ocupat vila pe data de 23 ianuarie și a găzduit în clădirea cu cinci etaje 25 de persoane fără adăpost. „Este o crimă că sunt atât de mulți oameni fără adăpost și atât de multe clădiri în care nu locuiește nimeni. Demersul nostru este menit să sublinieze această injustiție”, a declarat Tom Fox, unul dintre membrii ANAL, citat de The Guardian.

Injustiție sau nu, ANAL a fost dată în judecată pentru încălcarea dreptului de proprietate, termenul de înfățișare fiind fixat foarte rapid, pentru data de 31 ianuarie, ordinul judecătoresc fiind prezentat cu revoltă pe pagina de Facebook a organizației.

În Londra se estimează că există 4.000 de persoane fără adăpost (mai puține ca în București). Pe de altă parte, există 200.000 de case care zac nelocuite cel puțin șase luni pe an.

Pe lângă găzduire, ANAL le oferă și mâncare gratuită oamenilor străzii, colectează pentru aceștia îmbrăcăminte și chiar au instalat un proiector, pentru a le ofere vizionări de filme după lăsatul serii.

ANAL nu este la primul demers de acest tip, ocupând și alte rezidențe luxoase în trecut. În vila ocupată acum și-a avut sediul, în trecut, Institutul Cervantes din Londra. Oligarhul rus care o deține în prezent este director al uneia dintre filialele Gazprom. El a achiziționat mai multe vile luxoase din Londra, pentru una dintre acestea plătind chiar 120 de milioane de lire sterline.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray